Átrendezett füstfaragók

Hamarosan átalakul a kéményseprési rendszer. Szakembereket keresnek: április 15-ig lehet jelentkezni, júliustól indul a munka.

Ország-világ(kas)2016. 04. 07. csütörtök2016. 04. 07.
Átrendezett füstfaragók

Baranya, Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok,  Komárom-Esztergom, Nógrád, Pest, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Veszprém – e megyékben keres kéményseprő szakembereket az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. Az év második felétől átalakuló kéményseprés a katasztrófavédelem feladatává válik, ellátási körébe pedig várhatóan 15 megye 1830 településének több mint 1,8 millió kéménye tartozik majd. A kéményseprést továbbra sem tűzoltók végzik, hanem kéményseprők, akik munkáltatója az OKF lesz: a vonatkozó törvény, illetve kormányrendelet alapján július 1-jétől a katasztrófavédelem kéményseprő-ipari szervezeti egysége látja el a tevékenységet azon településeken, ahol most kijelölt közérdekű szolgáltató biztosítja az átmeneti ellátást, és ott, ahol az önkormányzat ezzel a nappal felmondja a közszolgáltatási szerződését.

Az OKF honlapján (www.katasztrofavedelem. hu) található hirdetés szerint az állás teljes munkaidősnek számít. A választható béren kívüli juttatás (cafeteria) évi bruttó 200 ezer forint.

A jelentkezőknek rendelkezniük kell kéményseprő szakmunkás végzettséggel, a mestereknek mestervizsgával. Feltétel az egészségügyi alkalmasság, a hatósági erkölcsi bizonyítvány.

Elvárás, hogy a jelentkező tudja kezelni a táblagépet. Előnyt jelent a szakmai gyakorlat és a B kategóriás jogosítvány. Tehát: kéményre fel!

Ezek is érdekelhetnek