Segítsünk egymáson - olvasóink üzenetei

Ország-világOlvasói levél2016. 04. 15. péntek2016. 04. 15.
Segítsünk egymáson - olvasóink üzenetei

Érdeklődő jeligére: „Csongrád megyében élek, és többször hallottam már az unitáriusokról mint vallási felekezetről, de még személyes kapcsolatom nem volt velük. A rádióban is hallgattam vallásos félórájukat, s hoztam könyvet a könyvtárból, de az nagyon szűkszavú. A jó múltkoriban a Szabad Földben is olvastam egy unitárius lelkésznőről, írtam neki egy érdeklődő levelet, de választ nem kaptam. Valószínűleg az elfoglaltsága miatt nem írt. Ezért most a lapon keresztül keresek unitárius levelezőtársat, aki szívesen tájékoztatna a számomra rokonszenves vallásról.”

A 06-70/269-1859-es telefonszámon, délelőtt 11 és délután 2 óra között hívható a következő levél feladója: „Huzamosabb ideje a fővárosban, Újpesten, albérletben lakó, 50 éves férfi vagyok. A munkahelyem sajnos nemrég megszűnt, és az anyagi helyzetem nem teszi lehetővé, hogy továbbra is lakbért tudjak fizetni. Kőműves a szakmám, és addig, amíg el nem váltam, vidéken éltem. Szeretnék újra munkát és lakhatási lehetőséget találni. Ezért is gondoltam arra, hátha van olyan 60–70 év körüli hölgy vagy úr, aki be tudna fogadni a lakásába, akár itt, Budapesten, akár vidéken. Megvallom, hogy dohányzó ember vagyok. Tanyára is szívesen elmennék, lehetőleg Bács-Kiskun vagy Csongrád megyébe. Cserébe besegítenék a ház körüli munkákba és más teendőkbe is. Minden megoldás érdekel.”

Kerekes Endrét a [email protected] e-mail címen és a 06-30/239-5315-ös telefonszámon, Tapasztó Szabolcsot a 06-20/223-0707-es telefonszámon érhetik el a régi osztálytársak: „Az 1959–60-as tanévben végeztünk Kenderesen, és április 23-án, szombaton 10 órától 56 éves osztálytalálkozónkat tartjuk iskolánk I. számú épületében – vagyis a zárdában –, az egykori Lenin, ma Szent István úton. A hajdani VIII/A és B osztály tagjai az osztályfőnöki óra után közös ebéden vesznek részt az Alföldi étteremben, önköltségi alapon. Kérjük, aki olvassa ezt a felhívást, jelentkezzen mielőbb, és értesítse mindazokat, akiknek ismeri az elérhetőségeit, hogy az eseményen minél többen részt vehessenek!”

Ezek is érdekelhetnek