Romba döntött bukik - Annyira elképzelhetetlennek tűnt, hogy most a tétek 5000-szeresét kell kifizetni!

Foghatja a fejét a The Economist című brit gazdasági lap főszerkesztője. Hosszú ideje minden évben megtette 20 fontos tétjét a brit tabella legesélytelenebbjei közt számon tartott, a szezon elején még az első osztályért küzdő Leicester City bajnoki győzelmére – kivéve idén. Mit ad a sors és a forgandó szerencse? Hát ők lettek a bajnokok.

Ország-világMarkos Mária2016. 05. 07. szombat2016. 05. 07.

Kép: May 1st 2016 - Manchester, UK - Manchester United v Leicester City - Leicester Morgan cele PIcture by Graham Chadwick/Daily Mail, Image: 283277693, License: Rights-managed, Restrictions: SPT GCK, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Solo, Fotó: Profimedia

Manchester United 1 v 1 Leicester City
May 1st 2016 - Manchester, UK - Manchester United v Leicester City - Leicester Morgan cele PIcture by Graham Chadwick/Daily Mail, Image: 283277693, License: Rights-managed, Restrictions: SPT GCK, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Solo
Fotó: Profimedia

A főszerkesztő amerikai útja – emiatt feledkezett meg kedvenc csapatára fogadni – sokba került: mintegy 100 000 fonttól esett el.

Arról, hogy mennyire váratlanul érte a közép-angliai csapat sikere az Egyesült Királyságot, sokat elárul, hogy többen fogadtak arra, hogy Elvis Presley él, vagy hogy a Loch Ness-i szörnyet megtalálják, mint hogy a Leicester az angol bajnokság élén végez.

Becslések szerint 50 millió fontjába (20 milliárd forintjába) kerül az angol fogadóiparnak, hogy a Leicester City – fennállása óta első ízben – megnyerte az angol labdarúgó-bajnokságot.

Az egyik országos fogadóiroda szóvivője a londoni The Financial Times című üzleti napilapnak azt nyilatkozta, hogy a Leicester City bajnoki címe át fogja alakítani a fogadási tétek kiírásának gyakorlatát, és a fogadóirodák valószínűleg soha többé semmire nem kínálnak 5000-1-es oddsokat. Amikor 2004-ben Görögország Európa-bajnok lett, csak 150-szeres pénzért adták a győzelmet.

Az angol futballtörténelemben a Nottingham Forest hajtott végre hasonlóan emlékezetes bravúrt 1978-ban, amikor friss feljutóként 42 meccsből csak hármat elvesztve szerezte meg a bajnoki címet.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek