Fénylopó - Sport és üzlet - Váltágdíj az anyósért - Semmi sem szent - Időomlás - Hírmorzsák

A Szabad Föld hetilap Külvilág rovatában megjelent hírmorzsák.

Ország-világMunkatársunktól2016. 07. 29. péntek2016. 07. 29.
Fénylopó - Sport és üzlet - Váltágdíj az anyósért - Semmi sem szent - Időomlás - Hírmorzsák


FÉNYLOPÓ
Nemcsak a riói olimpiát, de magát az olimpiai lángot is számos baj éri Brazíliában. Valami mindig történik, volt, hogy el akarják oltani, legutóbb pedig Sao Paulóban egy férfi akarta elvenni a fáklyavivőtől. A biztonságiak hamar kapcsoltak, a földre terítették, majd őrizetbe vették a piromán tolvajt. A láng augusztus 4-én érkezik meg Rióba, ahol 5-én lesz a megnyitóünnepség.


SPORT ÉS ÜZLET
Hatalmas meglepetésre az államilag szervezett doppingolás lelepleződése ellenére a Nemzetközi Olimpiai Bizottság vasárnap hozott döntése alapján nem zárta ki az orosz sportolókat az olimpiáról. Thomas Bach NOB-elnöknek szoros orosz kapcsolatai vannak. Az egykori olimpiai bajnok vívó magánemberként felügyelőbizottsági elnöke a Weinig AG német multicégnek, a világ legnagyobb fafeldolgozógép-gyártójának, amely jelen van Oroszországban, a központjuk Moszkva mellett található.


36,7 millió
dollárt követelnek váltságdíjul Bernie Ecclestone-tól azok az emberrablók, akik elrabolták a Forma–1 főnökének 67 éves anyósát Sao Pauló-i házából. A Forma–1 86 éves főnökének vagyonát 3,2 milliárd fontra becsülik, amivel ő a negyedik leggazdagabb ember Nagy-Britanniában.


SEMMI SEM SZENT
Két, késekkel felfegyverzett férfi ejtett foglyul öt embert az észak-franciaországi Saint- Etienne-du-Rouvray egyik templomában. Egy pap, két apáca, és hívek voltak a túszok között. A túszul ejtett papot a támadók megölték, egy sérült túsz állapota életveszélyes. Egy embernek sikerült elmenekülnie, ő értesítette a hatóságokat. A helyszínre érkező rendőrök lelőtték a túszejtőket.


IDŐOMLÁS
„A török nép a halálbüntetés visszaállítását akarja, az ország vezetőinek pedig meg kell hallgatniuk őket – nyilatkozta Recep Tayyip Erdo?an egy interjúban. Korábban Jean- Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke világossá tette, hogy ha Törökország visszaállítja a halálbüntetést, azonnal megszakadnak a csatlakozási tárgyalások az Európai Unióval.

Ezek is érdekelhetnek