Ínyencségek nem csak lovagoknak

Visegrád az élő középkor városa. Nem csoda, hogy a napjainkban itt élők szívesen idézik a hazai reneszánsz életet; minden nyáron három napig a középkor tekint az ideérkezőre: nemcsak a királyi palota, a fellegvár, a Salamon-torony, hanem a köztünk járó lovagok, vitézek, apródok, sőt Mátyás király és Beatrix jelenléte is ezt bizonyítja. Gyalogos és lovas lovagi torna, hazai és külföldről érkező hagyományőrző csapatok viadala lesz július 8–10. között a 32. alkalommal megrendezett Palotajátékokon.

Ország-világKoppány György2016. 07. 08. péntek2016. 07. 08.
Ínyencségek nem csak lovagoknak

Jelen lesz a Pannon Vitézlő Oskola, a Svibor szerb lovagrend, a Hunyadiak Örökében Hagyományőrzők, de jönnek többek között olasz, cseh, német, szlovén, osztrák, orosz vitézek is. Három külön helyszínen tartanak lovagi próbát. Idén először régészek készítik korabeli receptek alapján a megkóstolható reneszánsz fogásokat.

A látogatók a királyi borudvarban borokat kóstolhatnak, a mesterségek bemutatóin pedig ismerkedhetnek a régi tudással és birtokosaikkal. Láthatják, hogy készülnek a lovagi fegyverzet részei, a páncélsisakok, a vaskesztyűk. A Fő utcán pedig az 1991-es Visegrádi Együttműködés aláírásának 25. évfordulójára is emlékeznek.

Ezek is érdekelhetnek