Szigorodó munkaügy

Akarategység: szóbeli megállapodás munkáltató és munkavállaló között. Ez a gyakoribb megoldás, ha munkát vállal az ember. Elvben még működhet is, ám a törvény szerint nem: az ugyanis előírja, írásba kell foglalni a munkaszerződést. Erről a munkáltatónak kell gondoskodnia, ennek hiányában a munkaszerződés érvénytelen.

Ország-világMunkatársunktól2016. 07. 09. szombat2016. 07. 09.
Szigorodó munkaügy

Most ezen szabályok betartatására helyezi a hangsúlyt a munkaügyi hatóság; júliusban a szervezet kiemelt ellenőrzési célja a foglalkoztatás alapvető szabályainak betartása lesz – hívja fel a figyelmet az Adó.hu. Ide tartozik a munkaviszony létesítéséhez szükséges jognyilatkozat alakszerűségére és a munkáltató írásbeli tájékoztatási kötelezettségére vonatkozó rendelkezések megtartásának vizsgálata. A munkaviszony létesítésének és megszüntetésének az adóhatóság felé történő bejelentése is alapvető foglalkoztatási szabály. A bejelentési kötelezettség megszegése esetén munkaügyi bírság kiszabása kötelező.

Ugyancsak a munkavállalók alapvető jogainak érvényesülését szolgálja a munkaviszony megszűnése esetén a munkaviszonyra vonatkozó jogszabályok által megkövetelt igazolások kiadása.

Ezek is érdekelhetnek