Szív küldi szívnek

Debrecenben, a július 30–31. közötti mézeskalács-fesztiválon bárki hozzájuthat az egykori vásárok elmaradhatatlan kínálatához, amely üzenetet hordoz: szeretetet vagy éppen szerelmet bizonyít, esetleg ígér.

Ország-világKoppány György2016. 07. 29. péntek2016. 07. 29.
Szív küldi szívnek

A múzeum szervezésében várhatóan tizennyolcan kínálják a Déri téren a változatosan elkészített portékát. A legnépszerűbb ma is a szív, tükörrel a közepén, de lesz ló, huszár, baba és persze debreceni „tányér” is. Viszik ajándékba, sokan pedig meg is kóstolják az ehető változatot.

A mézeskalácson kívül főszerepet kap az elnevezésben is jelen lévő, az elkészítéshez nélkülözhetetlen méz. Olyan különlegességekkel találkozhatunk, mint a csokis, epres, chilis, kávés, fűszeres vagy éppen gombás méz. A kétnapos rendezvény a Bocskai István Lövészdandár debreceni helyőrségi zenekarának hívogatójával kezdődik, majd fellépnek népzenei együttesek, lesz bábszínház, sokféle gyerekműsor, népi játszótér, és a kóstolgatáson meg az ámuldozáson kívül mindkét nap számos kézműves foglalkozás is várja a kicsiket, nagyokat.

Ezek is érdekelhetnek