Készül a Kalendárium - az ország bármely részén élőknek, a falvak és a városok lakóinak, a tanyák népének

Egész évre kínál hasznos tudnivalókat és izgalmas, érdekes olvasmányokat a Szabad Föld 2017-es Kalendáriuma. Szerkesztőségünkben ezekben a hetekben szorgos munka folyik, hogy október közepén minél tartalmasabb évkönyvet vehessenek kezükbe olvasóink.

Ország-világDulai Sándor2016. 08. 27. szombat2016. 08. 27.
Készül a Kalendárium - az ország bármely részén élőknek, a falvak és a városok lakóinak, a tanyák népének

A magyar vidék lapjának a kalendáriuma is természetesen a vidéken élők érdeklődéséhez és problémáihoz igazodik. Igyekszünk forintokat is érő ötleteket adni a nélkülöző, sok gonddal küszködő családoknak, erősíteni az összetartozást, az egymás iránti bizalmat, a jövőbe vetett hitet. A mi emberünk cím alatt hazánk különböző tájairól olyan személyiségeket mutatunk be, akik soha nem adják fel, és képesek lelkesíteni, magukkal ragadni másokat. Kalendáriumunkban a nehezebb és a könnyedebb témák olyan ritmusban követik egymást, hogy végig lekössük az olvasó figyelmét. Úgy gondoljuk, hogy a hónapok témakörei között jól megfér egymás mellett a helyüket kereső kistelepülésekről és a pusztuló régészeti kincsekről, a hétköznapi szentekről és a diktátorfeleségekről, vagy a klímaváltozás természeti-társadalmi következményeiről és a kertek hasznáról szóló összeállítás.
S lesz természetesen sport is: visszatérünk a 2016-os labdarúgó Európa-bajnokság és a riói olimpia emlékezetes eseményeire, magyar sikereire.

Az a célunk, hogy megtalálja olvasnivalóját minden korosztály, megleljék a nők, a férfiak, a gyerekek, a természet szerelmesei és az egészséges életmód hívei, az ország bármely részén élők, a falvak és a városok lakói, a tanyák népe.

Interjúinkban megszólal és véleményt mond a világról Béres Alexandra fitneszvilág- és Európa-bajnok, az egészséges életmód megszállottja; Birkás Márta, a Szent István Egyetem talajművelés-professzora, a 2016-os év agrárembere; ifjabb Csoóri Sándor népzenész, a hazai hangszeres népzenei mozgalom egyik elindítója; Molnár Géza Tisza-kutató; Szenti Tibor író, néprajzkutató; Venczel Vera színművésznő és mások.

Szerzőként a Szabad Föld 2017-es Kalendáriumában is szerepelnek mindazok, akiknek az írásaival lapunkban hétről hétre találkoznak olvasóink. S persze ismét lesznek rejtvények, játékok – értékes nyereményekkel!

Ilyen lesz a 2017-es Szabad Föld Kalendárium: a mi Kalendáriumunk.

Címlapjáról megismerheti minden olvasónk. Szeptember elejétől előfizethető, és október közepétől a postán, az újságárusoknál is megvásárolható. Kérjük, ezt keressék mindenütt!

Ezek is érdekelhetnek