Repül a csizma is

Az Európai Unió 1991-ben a pénzbeli támogatáson kívül önkénteseket is küldött Kelet-Európába, hogy tanácsaikkal segítsék a piacgazdaság módszereinek bevezetését. Baranya megyébe a Békeszolgálat amerikai tanácsadója, egy vietnami veterán érkezett, aki felvetette a Baranya Megyei Vállalkozói Központnak, szervezzenek mezőgazdasági vásárt, „farmershow”-t.

Ország-világKoppány György2016. 08. 12. péntek2016. 08. 12.
Repül a csizma is

Mára a javaslat alapján létrejött Szentlőrinci Gazdanapok az ország egyik meghatározó szakvására lett. Idén augusztus 12–14. között a vásárcentrumban és a több mint 10 ezer négyzetméteres szabad területen, mobil pavilonokban, rendezvénysátrakban a kiállítók bemutatják a mezőgépeket és alkatrészeket, a növénytermesztés és állattenyésztés kellékeit.

Lesznek haszon- és hobbiállatok, de itt lesz a húsipar, a tejipar, a sütőipar, és a borászat számos képviselője. A csizmadobó verseny mellett megtartják a Nemzeti Vágta előfutamaként a Szentlőrinci Vágtát. Megtekinthető a régi agráreszközök kiállítása, jönnek vásári mutatványosok, zenészek és humoristák, a népi kézművesek pedig sokféle vásárfiát árulnak.

Ezek is érdekelhetnek