Szépséghibás bringaút

Máris javításra szorul a több mint egymilliárd forintból épült hatvani kerékpárút, amely Boldoggal köti össze a Zagyva-parti kisvárost – tavasszal erről láttak napvilágot hírek.

Ország-világPalágyi Edit2016. 08. 30. kedd2016. 08. 30.
Szépséghibás bringaút

Sőt képek is dokumentálták a csúfos hiányosságokat, ugyanis a két éve megvalósult út hosszan repedezett, és a gyom is felverte. A hatvani önkormányzat a napokban azzal nyugtatta meg a helybeli kerékpárosokat, hogy tárgyaltak a kivitelezővel, és miután meghosszabbítják a garanciális időt, a hibákat kijavítják.

A gátra épített kerékpárút, amelyet a futók is előszeretettel használnak, teljes szakaszán új kopóréteget kap, így ismét háborítatlanul kerekezhetnek végig rajta, jelentette be a hatvani polgármester.

A Mátrában egy 90 km hosszú, erdőben kanyargó új kerékpárúton bringázhatnak a turisták. Az úton – mely kelet-nyugati irányban szeli át a hegységet, és többek közt Mátraházától indul – felfestett jelek segítik a bicikliseket, és 14 pihenőhelyet is kialakítottak, mindezt a pályázat mellett az erdészet támogatása tette lehetővé. A kerékpárosokon kívül lovas turisták is kalandozhatnak az új erdei utakon.

Ezek is érdekelhetnek