Ilyen állapotban van a kórházba került Dévényi Tibor
origo.hu
Praktika rovatunkból.
Vége a nyaralási főszezonnak, az üdülők és a vendéglátók a pihenésen túl érdekes tapasztalatokkal gazdagodhattak. Ezekből szemlézünk, s a jövőre nézve ki-ki levonhatja a tanulságokat.
Érezhetően lecsökkent az idén a Balaton-parti vendéglátósok forgalma. Egyre kevesebb fiatal ül be az éttermekbe, kifőzdékbe, a házias fogásokat sem díjazzák úgy, mint régebben. Helyette mit esznek?
A magyar ifjak főként fél- és konyhakész ételeket, grillsütéshez való alapanyagokat vásárolnak, s a szálláshelyükön maguk készítik el a fogásokat. A látványkonyhák állhatják a sarat, ha bevonják a sütögetésbe a kuncsaftokat.
A lacikonyhák, a falatozók, a lángossütők és a palacsintázók bízhatnak a jó forgalomban, ha rendszeresen cserélik a sütéshez használt olajat. Az égett, kaparó szag elűzi még az éhes vándort is. Megtörténhet: az egyik lángososnál szinte senki, míg a szomszédjában hosszú sor kígyózik.
A szálláshelyeket javarészt alvásra használják a pihenni vágyók. Ezért nem mindegy, milyen ágyba dőlnek le aludni. Az még nem baj, ha az idegen helyen egy-két napig többet forgolódnak, hiszen meg kell szokni a matracot-párnát. Viszont, ha már az első éjszakától vonzza vendégét az új fekhely, felvetődik a kérdés: vajon az alváshoz otthon minden megfelelő-e? Akinek odahaza és a szálláshelyen is nehezen jön álom a szemére, érdemes erről a háziorvosával elbeszélgetnie. A szállásadók az emlékezetesen kényelmes fekhellyel is visszacsalogathatják a vendégeiket.
origo.hu
borsonline.hu
life.hu
hirtv.hu
haon.hu
origo.hu
mindmegette.hu
vg.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu