Ilyen állapotban van a kórházba került Dévényi Tibor
origo.hu
Egyre többen éreznek nosztalgiát a kemencében sült, utánozhatatlan ízű ételek iránt. Október 22-én a Tisza-tavi Ökocentrumban a Poroszló Turizmusáért Egyesület rendezésében több településen várják Kemencés szombatra az érdeklődőket.
Több helyszínen lehet kóstolni a költői érzékkel összeállított, tájjellegű, régiós menüket. Köztük a cserépedényben rotyogtatott töltikéket, tanyasi csülköt a kemencéből
Pékné kolompérral, vasedényes halpástétomot „lilahajmás” pirítóssal, a malac legnemesebb részét mézes-mustárosan, disznó véknyát töltve, vele sült kemencés pityókával. A hal sem maradhat ki: tárkonyürmös törpeharcsaleves meg rácos potyka is kerül a tányérokba. A kóstolgatás előtt és után pedig megcsodálható a Magyarországon egyedülálló, ötödik évébe lépett Tisza-tavi Ökocentrum, amelyben Európa legnagyobb, 735 ezer literes akváriumrendszerében látható a térség élővilága.
origo.hu
borsonline.hu
life.hu
hirtv.hu
haon.hu
origo.hu
mindmegette.hu
vg.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu