Mi szem-szájnak ingere: Kemencés szombat Poroszlón

Egyre többen éreznek nosztalgiát a kemencében sült, utánozhatatlan ízű ételek iránt. Október 22-én a Tisza-tavi Ökocentrumban a Poroszló Turizmusáért Egyesület rendezésében több településen várják Kemencés szombatra az érdeklődőket.

Ország-világKoppány György2016. 10. 21. péntek2016. 10. 21.
Mi szem-szájnak ingere: Kemencés szombat Poroszlón


Több helyszínen lehet kóstolni a költői érzékkel összeállított, tájjellegű, régiós menüket. Köztük a cserépedényben rotyogtatott töltikéket, tanyasi csülköt a kemencéből

Pékné kolompérral, vasedényes halpástétomot „lilahajmás” pirítóssal, a malac legnemesebb részét mézes-mustárosan, disznó véknyát töltve, vele sült kemencés pityókával. A hal sem maradhat ki: tárkonyürmös törpeharcsaleves meg rácos potyka is kerül a tányérokba. A kóstolgatás előtt és után pedig megcsodálható a Magyarországon egyedülálló, ötödik évébe lépett Tisza-tavi Ökocentrum, amelyben Európa legnagyobb, 735 ezer literes akváriumrendszerében látható a térség élővilága.

Ezek is érdekelhetnek