A nyomozók egy pénzátvétel után fogták el az osztályvezetőt

CSALÓ ADÓHIVATALNOK - A NAV egyik megyei adóigazgatóságán a végrehajtási osztály vezetőjeként dolgozó férfi ellen indítottak nyomozást a Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján.

Ország-világMunkatársunktól2016. 11. 11. péntek2016. 11. 11.
A nyomozók egy pénzátvétel után fogták el az osztályvezetőt

A megalapozott gyanú szerint a férfi összesen több mint félmillió forint ellenében vállalta, hogy két társa által megjelölt cégekről adótitoknak minősülő adatokat szolgáltat ki, és az adó-végrehajtási eljárás jogellenes befolyásolása útján közreműködik abban, hogy a cégekkel szembeni adó-végrehajtási eljárás eredménytelenül záruljon, így az adótartozást végül töröljék – közölte Keresztes Imre, a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) vezetője az MTI-vel.

A KNYF október 26-án, egy pénzátvétel után fogta el az osztályvezetőt, akit vezető beosztású hivatalos személy által az előnyért, hivatali helyzetével visszaélve elkövetett vesztegetés elfogadása miatt hallgattak ki gyanúsítottként, és őrizetbe vették. A gyanúsított két társát is kihallgatták, mindannyian beismerték a bűncselekmények elkövetését, és szabadlábon védekeznek.

Ezek is érdekelhetnek