Ennivaló arany

Úgy tudtuk, hogy az arany leginkább ékszernek való, mára kiderült, hogy meg is lehet enni. Persze nem akármilyen formában és akármennyit, de ha valakinek elbírja a pénztárcája, szó szerint bearanyozhatja az ételét és az italát. Tápértéke ugyan nincs, no de hát egy aranyozott kacsacomb látványa minden pénzt megér!

Ország-világValló László2016. 12. 30. péntek2016. 12. 30.

Kép: *** EXCLUSIVE - VIDEO AVAILABLE *** NEW YORK - JANUARY 13: Bjorn De La Cruz works on a Golden Cristal Ube Donut at the Manila Social Club on January 13, 2016 in New York City. THEY are a staple for police officers across America - but this ultra-luxury GOLD donut would be more suited to royalty. Made with Cristal Champagne and 24-carat gold leaf and gold dust, a dozen costs a staggering $1000 (Ł700). The glitzy dish is proving so popular that two businessmen are reportedly flying in from London for the day just to try it. It is the brainchild of Björn De La Cruz, executive-chef and co-owner at the Manila Social Club in New York., Image: 271381480, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Barcroft Media, Fotó: Profimedia

$100 Luxury Donut Made With Gold and Cristal Champagne
*** EXCLUSIVE - VIDEO AVAILABLE *** NEW YORK - JANUARY 13: Bjorn De La Cruz works on a Golden Cristal Ube Donut at the Manila Social Club on January 13, 2016 in New York City. THEY are a staple for police officers across America - but this ultra-luxury GOLD donut would be more suited to royalty. Made with Cristal Champagne and 24-carat gold leaf and gold dust, a dozen costs a staggering $1000 (Ł700). The glitzy dish is proving so popular that two businessmen are reportedly flying in from London for the day just to try it. It is the brainchild of Björn De La Cruz, executive-chef and co-owner at the Manila Social Club in New York., Image: 271381480, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Barcroft Media
Fotó: Profimedia


Fontos tudni az aranyevőknek, hogy az ehető arany legalább 23 vagy még inkább 24 karátos, azaz egészen tiszta, más fémekkel nem szennyezett (mert azoktól lehet mérgező). Másfelől az arany csak ilyen tiszta állapotában nyújtható, lágy fém, amiből gyári úton készül az ultravékony aranylap. Ilyen formában, különböző méretű lapocskákban kapható az étkezési arany egyik változata, amivel be lehet vonni a csokoládét, valamilyen luxussüteményt, de akár a vadhúst is. A másik vásárolható formája az aranypehely, ami bonbonok, sütemények csillogóbbá tételére használható. De szokás tenni italokba, pezsgőkbe és borokba is – jobb helyeken. Végül kapható igen finom szórható por formájában is, amivel desszertek díszíthetők, vagy például a csészében tálalt krémlevest lehet meghinteni vele. Az arany újszerű, étkezési felhasználásának vagyunk tehát tanúi a luxusok világában.

Nekünk, kevesebbel is beérőknek pedig továbbra is marad a natúr aranygaluska, aranylemezek, aranypor nélkül – ahogyan a nagymama készíti.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek