Van egy történetünk: Testével melengette

Szilvesztereste csaknem halálos tragédia áldozata lett egy amerikai férfi a michigani otthona közelében, pedig csak némi tűzifáért szaladt ki az udvarra meccsnézés közben. A 64 éves farmer, Bob elcsúszott a jeges lépcsőn, a havas földre zuhant és eltörte a nyakát. Mindössze egy mackónadrágot, hosszúujjú inget és papucsot viselt.

Ország-világUjlaki Ágnes2017. 01. 23. hétfő2017. 01. 23.
Van egy történetünk: Testével melengette

Rögtön megértette, hogy baj van, mert csak a könyökét tudta behajlítani. Hiába kiabált, a farmjához legközelebbi út 50 méterre van a házától, a felesége pedig az ápolásra szoruló szüleihez ment.

Bob gyakorlatilag 20 órára élet és halál közé került, s bizonyára nem is ússza meg a történteket, ha a család Kelsey nevű golden retriever kutyája nem fedezi fel szorult helyzetében.

Amint az eb észrevette a férfit, nyalogatni kezdte az arcát és kezeit, a mellkasára feküdt és a testével tartotta melegen a sérült gazdáját, amíg megérkezett a segítség.

Bob lánya, Jenny azt mondta: úgy tűnt, mintha a kutya tisztában lett volna vele, hogy gazdája nem aludhat el, mert többé nem ébred fel. A kutya ugatással is próbálta felhívni a figyelmet a balesetre, de mivel amúgy ugatós négylábú hírében áll, a jelzésnek senki nem tulajdonított különösebb jelentőséget. Bobot így csak újév napján, késő délután fedezte fel az egyik szomszéd, aki néhány csirkéért és tojásért érkezett.

A farmert kórházba szállították: kihűléssel és szívritmuszavarral kezelték, megműtötték a törött csigolyáit. Az orvosok szinte biztosra vették, hogy lebénult, ám egyetlen nappal az operáció után mindenkit meglepve képes volt a kezeit és a lábait is megmozdítani. Azóta szépen javul az állapota. A lánya szerint most keményen dolgozik rajta, hogy minél hamarabb visszatérhessen a farmra a lovaihoz – és természetesen életmentő okos kutyusához, Kelseyhez.

Ezek is érdekelhetnek