Most már hiába kérne időseknek adható kedvezményes belépőt - Megvágott fürdőzés

Kedvezményes fürdőbelépő járt a nyugdíjasoknak, ha az Erzsébet-program keretein belül igényelték azt. Azok jelentkezhettek, akik betöltötték 60. életévüket, és akik nyugdíja nem volt több havi 147 ezer forintnál (és természetesen a nyugdíj mellett nem volt más adóköteles jövedelmük).

Ország-világMunkatársunktól2017. 02. 03. péntek2017. 02. 03.

Kép: Vendégek mennek a termálfürdőbe Penészlek Dózer Horgásztó és Termálfürdő vállalkozó, kisvállalkozó, zöldmezős beruházás. Fotó: Balázs Attila 10.12.07., Fotó: Balázs Attila

Most már hiába kérne időseknek adható kedvezményes belépőt - Megvágott fürdőzés
Vendégek mennek a termálfürdőbe Penészlek Dózer Horgásztó és Termálfürdő vállalkozó, kisvállalkozó, zöldmezős beruházás. Fotó: Balázs Attila 10.12.07.
Fotó: Balázs Attila

Aki ezen feltételeknek megfelelt, 2500 forint önrész ellenében kapott belépőt 80 hazai termálfürdőbe, több alkalommal is. Nem véletlen a múlt idő: most már nem lesz lehetőségük erre az időseknek, a rendszer ugyanis szigorodott; hívja fel a figyelmet az officina.hu.

Az idei-jövő évi szezonra korábban kellett ugyanis pályázni, hogy üdülési támogatást kapjanak a szépkorúak, a pályázási határidő tavaly december végén lejárt, így aki addig nem adta be pályázatát, most már hiába vár kedvezményes fürdőbelépőt.

Lénárd Gábor, a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány stratégiai tanácsadója még tavaly nyilatkozott a TV2-ben, miszerint a kedvezményes fürdőbelépő lehetőségét összevonták a nyugdíjasok, nagycsaládosok és fogyatékossággal élők üdülési pályázatával.