Nincs reményvesztett pillanat - Fa Nándor mesélt lapunknak a stressz, a hideg, az óceán csapdáinak túléléséről

A VILÁG EGYIK LEGJOBB HAJÓSA. Negyedszerre vitorlázta körbe a Földet. Most 93 nap 22 óra 52 perc alatt. Nyolcadikként ért célba 63 évesen a francia Vendée Globe óceáni viadalon, a világ legnehezebb vitorlásversenyén, február 8-án. Óriási teljesítmény. Fa Nándor lenyűgöző teljesítménye után az óceán csapdáiról mesélt lapunknak.

Ország-világSZF-ajánló2017. 02. 24. péntek2017. 02. 24.
Nincs reményvesztett pillanat - Fa Nándor mesélt lapunknak a stressz, a hideg, az óceán csapdáinak túléléséről

"– Amire vágytam, teljesítettem. Négyszer megkerültem a Földet, átszeltem világokat. Igaz, összenő az ember a hajójával, de csak addig vagyunk egyek, ameddig versenyzünk. Vitorlásom talán másvalakivel fog továbbsuhanni, még nem tudom. Én élem tovább az eddigi szárazföldi életemet. Sosincs számomra reményvesztett pillanat, ezt merítettem az óceánokból."

Fa Nándorról munkatársunk, Karácsony Ágnes készített portrét, KeményFa címmel - írásunk a február 24-én megjelent Szabad Föld hetilap 12. oldalán olvasható.
(Címlapfotónk: Christophe Favreau, Spirit of Hungary)


TOVÁBBI KIEMELT AJÁNLATAINK A FEBRUÁR 24-ÉN MEGJELENT SZABAD FÖLDBŐL:

Alexandra megrengette a piacot
Az évi ötvenmilliárdos hazai könyvpiac él és virul. Ám akadnak túl sokat kockáztató vállalkozók, olykor-olykor bűnöző hajlamú szereplők, mindez akár még egy piacvezetőt is megingathat. 
„NEM TÁMOGATNA erősebb állami szerepvállalást az ágazatban Kolosi Tamás, az egyik legnagyobb szereplőnek számító Líra Könyv Zrt. elnöke az Alexandra könyvbirodalom csőd közeli helyzete ellenére sem. A piac szerinte magától rendezi majd a sorokat. Igaz, szívesen látná a könyvmegjelenéstől számított egy évig az árkedvezmény tilalmát. E pillanatban csupán az látszik biztosnak, hogy ez az ügy a tárgyalóterembe vezet... majd onnan tovább!”
Két korábbi Népszabadság-újságíró, Marnitz István (akinek Kolosi Tamás nyilatkozott az ügyről) és Kelen Károly segít olvasóinknak megismerni a botrányos ügy hátterét.


Bálnazsírral felkenve! 
Újabb árnyalattal bővül a pesti Broadway palettája: április 22-én megnyitja kapuit a Hatszín Teátrum.
A vadonatúj szellemi műhelyben délelőttönként a jövő színházjáró generációja cseperedik majd, az este pedig a felnőtteké. A Hatszín helyet ad klasszikus előadásoknak és merész kísérletezőknek is. Egy dologból nem enged, ez pedig a nívó – ígéri Gálvölgyi Dorka igazgató, akivel munkatársunk, Szijjártó Gabriella készített interjút a február 24-i, friss Szabad Föld számára.


Apró örömtől a korai halálig
A TÜDŐRÁK több nőt öl meg évente, mint a mellrák. Egy ifjúsági felmérés szerint a 17 éves korosztály 31 százaléka napi rendszerességgel dohányzik. A Fülspecialista honlapon dr. Vass Zoltán daganatos betegségekkel foglalkozó szegedi orvos azt írja, hogy a dohányzás több gyermeket fog megölni, mint a kábítószerezés, az alkoholizmus, az öngyilkosság és a balesetek együttvéve.
„Egészségünk” rovatunkban Tanács István dolgozta fel a témát, cikke a friss Szabad Föld 28. oldalán jelent meg.