Mesélő terepasztal

Diorámák, drónok, makettek, szimulátorszoba, gyermekfoglalkoztató, óriásvonatos akadálypálya – mindez csak kicsinyke része a március 17–19. között megrendezendő VI. Szolnoki Országos Vasúttörténeti és Vasútmodell Kiállításnak.

Ország-világKoppány György2017. 03. 17. péntek2017. 03. 17.
Mesélő terepasztal

Az Aba-Novák Agórában csaknem 2000 négyzetméteren 400 méter hosszú vasúti modellpálya épül fel. A különböző vasútbarát és modellezőklubok más-más témát mutatnak be. Először látható a Pest–Szolnok vasútvonal 170 éves fennállásának tiszteletére az Ó-Szolnok állomás kicsinyített mása. Megcsodálható az alföldi táj, egy holland tájrészlet és az erdélyi kultikus gyimesbükki 30-as őrház modulja, vagy éppen az amerikai vasutat bemutató terepasztal is. Több száz szerelvény rója majd a köröket. Kuriózum lesz egy 1/10-es méretarányú 303-as mozdony: még az ötvenes években készült és összesen három darab létezik belőle, eszmei értéke több millió forint. A kamarateremben vonatos legóváros épül fel.

A Vasúttörténeti Parkból érkező terepasztalon a szolnoki kötődésű Stadler miniszerelvényei láthatók majd, és a Láng Vasútmodellező gyermek- és ifjúsági szakkör segít abban, hogy betekintést nyerhessenek a látogatók, hogyan épül és szépül egy terepasztal.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek