'Közeledik egymáshoz a Veszprém és a Szeged... No persze nem a Séd patak fog a Tiszába ömleni'

Palágyi Béla Sportnapló rovata.

Ország-világPalágyi Béla2017. 04. 08. szombat2017. 04. 08.

Kép: Kecskemét, 2017. április 02. FTC-Rail Cargo Hungaria játékosai a kupagyőzelmüket ünneplik a női kézilabda Tippmix Magyar Kupa döntőjét követően a FTC-Rail Cargo Hungaria - győri Audi ETO csapatának mérkőzésen Kecskeméten, 2017. április 2-án. Fotó: Ujvári Sándor

'Közeledik egymáshoz a Veszprém és a Szeged... No persze nem a Séd patak fog a Tiszába ömleni'
Kecskemét, 2017. április 02. FTC-Rail Cargo Hungaria játékosai a kupagyőzelmüket ünneplik a női kézilabda Tippmix Magyar Kupa döntőjét követően a FTC-Rail Cargo Hungaria - győri Audi ETO csapatának mérkőzésen Kecskeméten, 2017. április 2-án. Fotó: Ujvári Sándor

Kézilabdában az elmúlt hét végén csúcsra járt a nagyüzem a nőknél és a férfiaknál egyaránt. A lányok a hazai kupáért harcoltak, míg a fiúk a nemzetközi porondon küzdöttek.

A sorozatot a Tatabánya kezdte az EHFkupában: a mérkőzést Győrben játszották a csoportelsőségért. A Bundesliga ritmusában pörgő SC Magdeburg tempóját a Tatabánya nem tudta felvenni, és 28-31 arányú vereséget szenvedett. Így a második helyen jutott a negyeddöntőbe, várhatja következő ellenfelét a Final Fourba kerüléshez. A Bajnokok Ligájában a Telekom Veszprém célja a legjobb nyolc közé jutás volt. A horvát PPD Zagrab ellen idegenben egygólos előnyt szereztek. A vendégek úgy érkeztek, hogy ez a továbbjutás még nincs lefutva. Aztán tízgólos, 29-19 arányú vereséggel távoztak, s nem lehetett kétséges, ki a jobb.

A négy közé jutásért a Veszprém a Montpellier csapatával vív majd, a franciák a Kielcét búcsúztatták. Szegeden is hatalmas drámát hozott a BL-csata. A tét ugyanaz volt, mint Veszprémben. A MOL Pick Szeged szerény előnyt szerzett a dániai mérkőzésen, de az első félidő után úgy látszott, hogy a vendégek 16-14-es vezetésről hamarosan előnyt kovácsolnak az otthonukban összeszedett kétgólos hátrányukból. Hanem aztán a Szeged a második félidőre hármasból ötös sebességbe kapcsolt, és olykor már a közönségnek is játszva, 33-24-re legázolta a dánokat. Remek mérkőzést láttunk – közeledik egymáshoz a Veszprém és a Szeged. No persze nem a Séd patak fog a Tiszába ömleni, hanem a Final Fourban szembekerülhet egymással a két magyar gárda. De jó lenne, ha ez a döntőben történne! A Szegednek szintén francia ellenfelet adott a sors, a Paris SG Handball a kihívó, április 19. és 30. a két mérkőzés dátuma.

A nők Kecskeméten vívták a magyar kupadöntőt. Az nem keltett meglepetést, hogy az FTC-Rail Cargo Hungária és a Győri Audi ETO KC küzdhet a trófeáért. Ezt a szép serleget nem adták olcsón: a végig vezető zöld-fehérek egyetlen perccel a vége előtt is két góllal jobban álltak, innen egyenlített a Győr 29-29-re, s ezzel kiharcolta a büntető dobásokat. A Fradi valamennyi hétméteresét értékesítette, míg Amorim – aki egyébként az egyenlítő góljával a végén a sírból hozta vissza a meccset – hibázott. A harmadik helyért is kemény csata dúlt, az addig csetlő-botló Debrecen összekapta magát, és 30-24-re megverte az esélyesebbnek gondolt Dunaújvárost. Ez a bronzérem nagy valószínűség szerint EHF-kupa-indulást ér a hajdúságiaknak.
 

Ezek is érdekelhetnek