Gyúr, eszik, szexel

Ujlaki Ágnes tévéjegyzete "Az én képernyőm" rovatban.

Ország-világUjlaki Ágnes2017. 04. 22. szombat2017. 04. 22.
Gyúr, eszik, szexel

Pumped Gabó anyukája a minap azt nyilatkozta, szégyenkezik a kisfia miatt, merthogy milyen csúnyán beszél. Hát, szerintem meg nem csak ezért kéne restelkednie. Valaha azt mondták a nagyon trágár emberre: úgy beszél, mint egy kocsis. Kocsisok, ugye, már nincsenek, ezért legfeljebb azt mondhatjuk: úgy beszél, mint egy tévés celeb. Amúgy mitől lesz celeb manapság egy húszéves fiú, akihez  képest egy középső csoportos óvodás valóságos Einstein? Szép az arca, kigyúrt a teste, hülyén táncol egy balatoni fesztiválon – s ez már elég is a felfedezéséhez.

Az RTL Spike pedig meglátta benne a nagy lehetőséget: ő lehet egy úgynevezett trash reality (szemét valóságshow) arca. Kell még hozzá a szerelme, egy nála tíz évvel idősebb, műmellű, műszájú, rajzolt szemöldökű lány, aki maga is osztja Gabó érdeklődési körét. A szókincse is azonos, talán egy kicsit bővebb, de ez nagyobb élettapasztalatának is köszönhető. Úgy tűnik, szereti ezt a narcisztikus, gyermeteg fiúcskát, akinek a felszólítására nyilvános fellációra is kapható. Az ember szinte már megsajnálja, amiért nem akarja látni, hogy a fiú csak egy szexuális tárgynak tekinti.

A sorozat igen erősen indult, durr bele a közepibe. Aztán később sem sok minden történik. Pumped Gabó gyúr, eszik, szexel. Közben Ágival óriásiakat ordítoznak egymással, bár amikor kedélyesen beszélgetnek, akkor sem simulékonyabb a stílusuk. Néha meglátogatják hasonszőrű barátaikat, látunk több műmellű-műszájú lányt, beszélgetnek százszavas szókincsükkel.

Gabó és barátja eszére jellemző, hogy gázpisztollyal lövöldöznek egy kis zárt szobában, aztán rosszul lesznek. Eddig ez volt az egyetlen mosolyt fakasztó jelenet. Majd a fiúról kiderül, hogy csókolózik egy másik lánnyal, emiatt Ági többször is megveri a szerelmét.
Más nemigen történik. Volt, aki  azzal gyanúsította meg a szerkesztőket, hogy előre betanult szerepeket játszatnak el. De ezt ők cáfolják, arra hivatkozva, hogy a hőseik nem lennének képesek szerepet játszani. Úgy tűnik, megtanulni sem  – már ha valaki ilyen tahó, ráadásul   unalmas szövegeket írna nekik. Nem, ők tényleg saját magukat adják.

Megvallom, soha nem találkoztam még személyesen efféle emberekkel. De nem kételkedhetem  benne, hogy vannak ilyenek. Akik nem dolgoznak, nem tanulnak, nem olvasnak, egyetlen életcéljuk, hogy valahogyan bekerüljenek a médiába. Hát most sikerült. Gondolom, nézik is őket sokan. Gratula, RTL, ennél már tényleg nincs lejjebb.

Ezek is érdekelhetnek