Kedden még élt a remény, csütörtökön megkaptuk a kegyelemdöfést

Palágyi Béla írásai Sportnapló rovatában. (Keddi lapzártánk idején még volt esélye a magyar hokiválogatottnak a feljutásra.)

Ország-világPalágyi Béla2017. 04. 28. péntek2017. 04. 28.

Fotó: GABOR FENYES

Kedden még élt a remény, csütörtökön megkaptuk a kegyelemdöfést Fotó: GABOR FENYES

A magyar jégkorong-válogatott Ukrajnában a divízió 1/A világbajnokságon az elitbe kerülésért küzd. A hatos csoportból – amelyben a mieink mellett Ukrajna, Ausztria, Dél-Korea, Lengyelország, Kazahsztán szerepel – az első két helyezett jut a „paradicsomba”.

(A szerk. kiegészítése:
Az első két helyezett feljut a 16-os elitbe, és a 2018-as dániai vb-n szerepelhet, míg az utolsó ukrán válogatott kiesik a divízió I/B-be.
A magyar jégkorong-válogatott az ötödik helyen végzett a kijevi divízió I/A-s világbajnokságon, miután csütörtökön az utolsó előtti, negyedik fordulóban 2-0-ra kikapott a lengyel csapattól.
Az egy győzelemmel és három vereséggel álló magyarok a pénteki zárónapon, közép-európai idő szerint 12.30-kor a kazahokkal találkoznak.
További
részletek itt)

Fiaink jól kezdtek, a házigazda ukránok ellen 2-3-as hátrányból fordítva, 5-3-ra győztek. Az utolsó harmadban „kiütötték” a fáradó hazaiakat, 3-0-s rohammal küldték őket a jégre. Ez indulásnak nagyon biztató siker, ám következett Ausztria.

Ami az esélyeket illeti: aki nem vakon bizakodó, kiszámolhatta, hogy az osztrák illetőségű EBEL-bajnokságban topcsapatunk, a székesfehérvári Alba Volán 19 együttese az utolsó helyen végzett.

Persze azért a világbajnokság más tészta, s úgy is látszott, hogy az optimistáknak lesz igaza. Az első két harmad remekül sikerült, az 1-1-es döntetlen után vártuk az ukránok ellen látott fantasztikus hajrát. Jött is – csak éppen az ellenfél részéről, így a mérkőzés végén 3-1 arányú osztrák győzelmet mutatott az eredményjelző.

Az elképesztően lelkes magyar szurkolókat a hokimeccseken kevésbé izgatja az eredmény, éppen úgy ünnepelték a kedvenceiket, mintha a sikerüket köszöntötték volna. Mi tagadás, az ember szíve ilyenkor összeszorul: nyilván valamilyen rejtélyes genetikai okból rajongunk a jégkorongért… Sok sportág megirigyelhetné azt a szeretetet, ami korcsolyás vitézeinket övezi.

Feljutást érdemelnénk, amiért már (keddi) lapzártánk után, az eddigi meglepetéscsapat Dél-Korea elleni meccsen is tehetnek a fiúk néhány remek csusszanást!

Ezek is érdekelhetnek