Mecseki könnyfakasztás

Nem csak a gasztronómiában, de a népi gyógyászatban is egykor elfoglalt helyére került vissza a medvehagyma szerte Európában és itthon is. Megjelenését minden tavasszal ünneppel fogadják, idén a 14. alkalommal várják a medvehagymát, a természetet és Orfűt szeretőket a mecsekbéli településre. Április 8–9-én számtalan program és a növényre épülő gasztronómiai kínálat közül választhatunk. A medvehagymát ábrázoló szobornál kezdődik az ünnep, lesz jelmezes felvonulás, amelyen részt vesz a pécsi mazsorettcsoport és a paksi Roger Schilling Blaskapelle.

Ország-világKoppány György2017. 04. 08. szombat2017. 04. 08.
Mecseki könnyfakasztás


A Kemencés udvar és tájház környékén egymást követik a koncertek, gyermekszínház szórakoztatja a kicsiket. Közben „könnyfakasztó” főzőshow-t vezényel a tévéből is ismert „tetovált” séf, Serényi Zsolt, továbbá Nagy Balázs mesterszakács, Goják Csaba olimpiai ezüstérmes pécsi mesterszakács, és Schiller László gasztronómiai szaktanácsadó. Készül medvehagymából krémleves, hideg tésztás előétel, ragu, pogácsa. Orfű főteréről kisvonat indul, hogy a tó túloldalára szállítsa medvehagymaszüretre az érdeklődőket.

A két nap kínálatát a Mecsek-Hegyhát élményszolgáltatói, a helyi kézműves egyesület, a Míves Mag Műhely, a Mecsek Zöldút Egyesület, a Zengővárkonyi Hagyományőrzők színesítik.

Ezek is érdekelhetnek