Nyugalmas öböl a Tisza-tavon, Sarudnál - Sárkányhajó Fesztivál és Sulisárkány területi döntő

SARUDI SÁRKÁNYOK. A Tisza-tó Sarudnál nyugalmas öblöt alakított ki, amely védett a hullámveréstől, a szelektől. Családok, természetimádók, strandolást, csónakázást, horgászást kedvelők, sporthajózók számára ideális helyszín, valóságos paradicsom.

Ország-világKoppány György2017. 05. 20. szombat2017. 05. 20.
Nyugalmas öböl a Tisza-tavon, Sarudnál - Sárkányhajó Fesztivál és Sulisárkány területi döntő

Egész évben érdekes programokkal várják itt az élményre vágyókat, május 20-án pedig harmadik alkalommal rendezik meg a Sárkányhajó Fesztivált és a Sulisárkány területi döntőt. A“sárkányhajózás Kínából érkezett mintegy húsz éve Európába, és tíz esztendeje már nálunk is hívekre talált.

A sarudi Sulisárkány-verseny a Magyar Kajak-Kenu Szövetség által hirdetett program része, amelyre a Tisza-tó környéki általános iskolásokat hívták meg.

Két kategóriában indulhatnak a gyerekek: ötödikesek és hatodikosok, illetve a hetedikesek és nyolcadikosok szállnak hajókba. Mindegyik résztvevő pólót és érmet szerez.

A nyertes gyerekcsapatok kupát, sportszervásárlási csomagot kapnak, és képviselik a régiót az országos Sulisárkány-bajnokságon. Ezt az izgalmas összecsapást egészíti ki a felnotteknek szervezett verseny, amelyen a sárkányhajókba a nyaralókat és Sarud vállalkozó szellemű lakosait várják.

Ezek is érdekelhetnek