Az én képernyőm: Szüzesség és pizzafeltét

Ujlaki Ágnes tévéjegyzete Az én képernyőm rovatában.

Ország-világUjlaki Ágnes2017. 08. 02. szerda2017. 08. 02.
Az én képernyőm: Szüzesség és pizzafeltét

Itt van ez a fiatal nő, Nádai Anikó, aki szívós türelemmel beverekedte magát a médiába. Karrierjét a Való Világban kezdte, turnusában a legcsinosabb lányként. Nem viselkedett közönségesen, nem volt trágár, de gyenge kis folyondárként erősebb szálfákba kapaszkodott. Anikó rengeteget zokogott, teljesen elvesztette önmagát hatalmas szeretethiányában. Mivel kedves, nem is buta (bár nem is túl okos) és dekoratív lány, az RTL a valóságshow után is foglalkoztatta háttérműsorokban, majd a Farm egyik műsorvezetőjeként. Mostanra megérett az idő arra, hogy új műsort kapjon.

Az RTL Gold új talkshow-ját vezeti, ami a nevét is viseli. Ez a hajdani ős, az ordibálós Mónika-show és a meglepetésekkel sokkoló, gyakran hasonlóan primitív embereket összeugrasztó Balázs-show 2017-es utóda.

Mindezek ismeretében bevallom, erős előítéletekkel ültem le a képernyő elé. Manapság bárkiből lehet műsorvezető, nem szükséges semmiféle rátermettség, szakmai stúdium, előzetes bizonyítás.

Ehhez képest el kell ismernem, hogy Anikó nem rossz. Szépen ellavíroz a többé-kevésbé ismerős témákban. Mond néha közhelyeket, de miért is ne mondana?

A témák pedig, azt gondolom, fiatalosak. A néhány adásban, amit láttam, a szereplők is vállalhatók voltak. Sem a Mónika-show üvöltöző, lepukkant vendégei, sem a Balázs-show szerencsétlen, kis lúzerei, akikből az éles nyelvű Sebestyén Balázs könnyedén csinált hülyét. Ezek normális, átlagos fiatalok, persze ők sem agysebészek vagy matematikaprofesszorok, de egy ilyen műsor vendégeitől ezt nem is várja senki. Például a srác, akivel nemigen törődtek elvált, alkoholista szülei, csak hányódott kettejük között, most bekérette őket, hogy megkérdezze, miért nem szerették. Vagy a fiú, aki azt kérdi a barátnőjétől, miért nem háziasabb. Egy nő, akit keverő-kavaró ismerőse szétintrikált a pasijától. (Na, azért itt volt egy kis Mónika-stílus: „Ne várd, hogy odamenjek, ismer engem az egész Avas!”) Egy lány, aki azon búsul, hogy a fiúját jobban érdekli a kondizás, mint ő. Két fiú, akik egy lány miatt vesztek össze, de mostanra rájöttek, hogy egyetlen csajszi sem ér annyit, mint a barátság… Egy férfi, aki elmondása szerint tiszta lapot akar nyitni, ezért bevallja az asszonynak, hogy négyszer megcsalta. Ebből kettőt már tudott az élettársa, s most megint megbocsát a két gyerekükre való tekintettel. A lány, aki egy mozi és egy csók után nem érti, miért nem lett folytatás. És így tovább. Talán ezen a vonalon kellene tovább haladni…

Amikor Anikóról azt írom, hogy rokonszenves és ügyes, ez alól kivonnék egy adást. A téma: a szüzességtől való megszabadulás. Itt szerepelt egy 23 éves, egyetemet végzett, kifejezetten jó megjelenésű, jóképű, magabiztos fiú. Nem tudom, mi vette rá, hogy idejöjjön, de elmondta, hogy ő tisztán akar majd a házasságba menni, mert a keresztény szellem, amiben felnőtt, úgy tartja, hogy a szex csak a házastársak közt helyénvaló. Minden nagyképűsködés vagy szemforgatás nélkül, nyugodtan, mosolyogva mondta, de Anikó teljesen kikészült. Óriásira tágult a szeme, szinte visított: ezt nem tudom elhinni, jaj, hogy lehet ez?! Igazi buta libaként viselkedett az addig normális, kellemes műsorvezető. Annyit elért, hogy a közönség soraiban az összes röhögő, pattanásos suhanc, aki már összegabalyodott legalább egyszer egy hozzá hasonló kiscsajjal – különbnek érezte magát.

Viszont nemrég hasznos információt szereztem. Két ifjú pizzafutár kacarászva elmesélte a műsorban: rendszeresen megdézsmálják a kihordott pizzák feltétjeit. Sokára fogok újra pizzát rendelni…

Ezek is érdekelhetnek