Kezdetnek három bronz

Párizsban megkezdődtek a birkózó-világbajnokság küzdelmei. Kötöttfogásban a tavaly Budapesten a 71 kilósok között vb-győztes Korpási Bálint ezúttal bronzérmet harcolt ki. A 75 kilogrammos súlycsoportban Lőrincz Tamás szintén a dobogó harmadik fokára állhatott fel. Nem adta alább a 98 kilós Kiss Balázs (a fotón balról) sem, ő is a harmadik helyen végzett.

Ország-világMunkatársainktól2017. 08. 25. péntek2017. 08. 25.

Kép: Párizs, 2017. augusztus 21. Kiss Balázs (pirosban) és az ukrán Dimitrij Timicsenko a kötöttfogásúak 98 kilogrammos súlycsoportjában a párizsi birkózó-világbajnokságon, az AccorHotels Arenában 2017. augusztus 21-én. Kiss Balázs győzött, ezzel világbajnoki bronzéremet szerzett. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt, Fotó: Szigetváry Zsolt

Kiss Balázs
Párizs, 2017. augusztus 21. Kiss Balázs (pirosban) és az ukrán Dimitrij Timicsenko a kötöttfogásúak 98 kilogrammos súlycsoportjában a párizsi birkózó-világbajnokságon, az AccorHotels Arenában 2017. augusztus 21-én. Kiss Balázs győzött, ezzel világbajnoki bronzéremet szerzett. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
Fotó: Szigetváry Zsolt


A bronzmeccsen Korpási az orosz Adam Kurakot nagy küzdelemben győzte le. A háromszoros Európa-bajnok és olimpiai ezüstérmes Lőrincz az elődöntőben megsérült, de a török Fatih Cengizen bekötött fejjel is felülkerekedett.

A 2009-ben világbajnok, 2013-ban vb-bronzérmes Kiss az ukrán Dmitrij Timcsenkót múlta felül és érdemelte ki, hogy a győzelmi emelvényre léphessen. 71 kilóban a német Frank Stäbler, 75 kilóban a szerbiai Nemes Viktor, 98 kilóban az örmény Artur Alekszanjan lett világbajnok.

(bhj)

 

Ezek is érdekelhetnek