Országtorták

Mogyorós habtészta alapú, rajta mogyorós roppanós réteg, feketeribiszke-zselé, tejcsokoládés karamell, mogyoróhab rétegzodik, és mogyoróolajos áthúzóval lett bevonva. Ez a Balatoni Habos Mogyoró, amely idén Magyarország tortája lett.

Ország-világ(kas)2017. 08. 19. szombat2017. 08. 19.

Kép: Budapest, 2017. augusztus 10. A budapesti Zazzi Cukrászda Pöttyös Panni tortája, a Magyarország cukormentes tortája az augusztus 20-i ünnepi rendezvények szervezőinek sajtótájékoztatóján az Országház Vadásztermében 2017. augusztus 10-én. MTI Fotó: Soós Lajos, Fotó: Soós Lajos

Országtorták
Budapest, 2017. augusztus 10. A budapesti Zazzi Cukrászda Pöttyös Panni tortája, a Magyarország cukormentes tortája az augusztus 20-i ünnepi rendezvények szervezőinek sajtótájékoztatóján az Országház Vadásztermében 2017. augusztus 10-én. MTI Fotó: Soós Lajos
Fotó: Soós Lajos

Harminc torta közül választották ki Vaslóczki Orsolya, a budapesti SUGAR! Design cukrászda cukrászának alkotását.

A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete immár tizenegyedik alkalommal hirdette meg a Magyarország Tortája-pályázatot az augusztus 20-i nemzeti ünnepünk köszöntésére, s a legjobbat háromfordulós értékelés után választotta ki a szakmai zsüri.

Az ipartestület és az Egy Csepp Figyelem Alapítvány által meghirdetett Magyarország Cukormentes Tortája versenyt a budapesti Zazzi cukrászda édessége, Varga Margit cukrász tortája, a Pöttyös Panni (képünkön) fantázianevű kreáció nyerte.
 

Ezek is érdekelhetnek