Még nincs itt a világvége

Újabb konzultációt indított a kormány: a rejtélyes Soros-tervről kérdezi a lakosságot. A levél hét kérdése azonban sokak szerint már a kampány része.

Ország-világHardi Judit2017. 10. 10. kedd2017. 10. 10.

Kép: Budapest, 2017. április 4. A magyar kormány Állítsuk meg Brüsszelt! címmel meghirdetett nemzeti konzultációjának kérdőíve Budapesten 2017. április 3-án. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt, Fotó: Szigetváry Zsolt

Még nincs itt a világvége
Budapest, 2017. április 4. A magyar kormány Állítsuk meg Brüsszelt! címmel meghirdetett nemzeti konzultációjának kérdőíve Budapesten 2017. április 3-án. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
Fotó: Szigetváry Zsolt

Az Európai Bizottság a Soros-terv végrehajtója, az elvesztett kvótaper és gyakorlatilag minden, az országot érintő vizsgálat az amerikai milliárdos bosszúhadjáratának a része, állítja a kormány. A brüsszeli bürokraták bábok, akik – hasonlóan sok magyarországi társukhoz – azon dolgoznak, hogy az országot elárasszák a migránsok. A fideszes politikusok állítják, a veszély valós, ezért is a magyar otthonokba kiküldött konzultáció.

De hogy mi folyik valójában Európa fővárosában, arról a Hír Tv kérdezte meg Navracsics Tibort.

A fideszes politikus három éve dolgozik az Európai Bizottságban és állítja, nem téma Soros György, a bizottság munkatervében sem szerepel a feladat, hogy végrehajtsák „a tervet”.

A konzultációban feltett kérdésekkel Ujhelyi István szocialista Európa parlamenti képviselő is szembesítette a bizottságot. Junckerék egyelőre nem válaszoltak az írásban feltett kérdésekre, miszerint valóban akarnak-e felső határ nélkül kötelező kvótamechanizmust a tagállamokra kényszeríteni; valóban 9 millió forintot kellene-e adni a migránsoknak (fejenként!); illetve valóban egymillió migránst akarnak befogadni évente, akikről egy európai bevándorlási ügynökség döntene (a tagállamok nélkül)?

A szocialista képviselő (aki egyébként hétfőn mondott le) írásban feltett kérdéseire valószínűleg hamarosan érkezik válasz, de a Soros Alapítvány, illetve a Nyílt Társadalom Alapítványok hálózata már válaszolt.

Csontos Csaba, a szervezet szóvivője szerint nincs szó egymillió migránsról, ez a szám egy 2015-ös cikkben szerepelt, abban az évben ugyanis ennyien érkeztek Európába, azt lehetett sejteni, ez a tendencia folytatódik. Utólag 3-500 ezerre módosították a várhatóan a kontinensre érkezők számát. Arról sincs szó, hogy bárki támogatná, hogy a menekültek személyesen, kézbe kapjanak 9 millió forintot, ezzel az összeggel a tagállamokat támogatnák, hogy segíthessék az érkezők beilleszkedését.

Légből kapott állítás az is, hogy a migránsok enyhébb büntetéséért vagy az európai kultúra direkt eltiprásán dolgozna bárki.

„Könnyű célpontnak tekintik Soros Györgyöt, akinek az angolul írt esszéiből, könyveiből kiragadnak mondatokat, sejtve, hogy a lakosság nagy része nyelvtudás vagy érdeklődés hiányában nem fog ennek utánanézni” – véli a szóvivő.

Ezek is érdekelhetnek