Slágerek királya

A gyászoló család hétfőn adta hírül: „Kedves Rajongók, Pályatársak, Barátok, Ferencváros-szurkolók, a foci szerelmesei! Mély megrendüléssel tudatjuk, hogy Aradszky László táncdalénekes már nincs köztünk, életének 83. évében elhunyt.”

Ország-világbhj2017. 10. 13. péntek2017. 10. 13.

Kép: Budapest, 2016. szeptember 14. Életének 83. évében, 2017. október 8-án elhunyt Aradszky László, a hatvanas évek egyik legsikeresebb táncdalénekese. A felvétel 2016. szeptember 14-én az MTVA Kunigunda utcai gyártóbázisának 3-as stúdiójában készült. MTI Fotó: Zih Zsolt, Fotó: Zih Zsolt

Aradszky László
Budapest, 2016. szeptember 14. Életének 83. évében, 2017. október 8-án elhunyt Aradszky László, a hatvanas évek egyik legsikeresebb táncdalénekese. A felvétel 2016. szeptember 14-én az MTVA Kunigunda utcai gyártóbázisának 3-as stúdiójában készült. MTI Fotó: Zih Zsolt
Fotó: Zih Zsolt

1935-ben született, huszonéves korától kezdve a Magyar Rádió fesztiváljain több díjat is elnyert. A magyar hanglemezgyártás történetének első aranylemezes énekese, több mint fél évszázados pályafutása során hárommilliónál is több hanglemezt adott el. Európa számos országában énekelt, a nagyvilágban, ahol csak magyarok élnek, látni akarták, tolongtak a koncertjein. Még a halála előtti napon is fellépett, novemberben nagy hangversenyre készült.

Ragyogó karrier áll mögötte.

Bármely korosztálybeliek szerették jellegzetes hangját, fülbemászó dallamait, vidám előadói stílusát, barátságos személyiségét. Rajongói sosem feledik örökzöld slágereit: Még ide-oda húz a szív; Isten véled, édes Piroskám; Pókháló van már az ablakon; Annál az első ügyetlen csóknál; Nem csak a húszéveseké a világ.

Ezek is érdekelhetnek