Sportnapló

A múlt hétvégén – váltakozó sikerrel – mozgalmas csaták zajlottak a sportban a férfiaknál és a nőknél, hazai és nemzetközi porondon, szárazon és vízen egyaránt. Az élre a magyar férfi vízilabda-válogatott sikere kívánkozik. A fiúk a döntőben a saját medencéjükben verték meg 10-8-ra a horvátokat, és ezzel elhódították az Európa-kupát. A dolog pikantériája, hogy két évvel ezelőtt Budapesten épp a mostani ellenféltől kaptunk ki a világbajnoki öntőben… Ez a zágrábi győzelem bizony nagyon jólesett!

Ország-világPalágyi Béla2019. 04. 17. szerda2019. 04. 17.
Sportnapló

A nők a kézilabdában folytatták a csatározásokat. Az FTC-Rail Cargo Hungaria csapata a Bajnokok Ligája-negyeddöntő első mérkőzését Érden játszotta az orosz Rosztov-Don ellen, és 29-26 arányban veszített. Nem úgy indult, hogy kudarc lesz a vége: negyedóra után még egyenlő volt az állás, sőt a 42. percben 17-16 a Fradi javára. Az utolsó tíz percet aztán az oroszok hozták – ennek ellenére a lányok bizakodóak: a visszavágón a háromgólos hátrány ledolgozható. A Győri Audi ETO KC együttese ugyancsak BL-negyeddöntő mérkőzésén a dániai Odensében lépett pályára. A két csapat között a győriek javára jelentős minőségi különbség ígérkezett, ami ezúttal nem mutatkozott meg. Pedig úgy kezdődött, ahogyan azt vártuk: 10-5, „természetesen” az ETO javára, de a dánok csak nem akartak leszakadni, sőt a hajrában nem átalkodtak 27-26-os vezetést is szerezni. A végére aztán csak kialakult a 29-28 arányú győri győzelem, ám a visszavágón ennél sokkal nyugodtabban szeretné végigszurkolni a mérkőzést a Rábaparti közönség. Az EHF-kupában a Siófok a 28-24-es győzelme után négygólos előnnyel folytatja a küzdelmet a dán Viborg ellen. A szakértők szerint ebben a mérkőzésben több volt, akár nyolc is lehetett volna a különbség, de ne legyünk telhetetlenek.

A férfiaknál a Mol-Pick Szeged és a Telekom Veszprém kézilabdázói a Magyar Kupáért vívtak meg. Debrecenben ötezer néző volt kíváncsi a két remek együttes párharcára. Aki túlságosan hozzászokott, hogy Nagy Laciék még a nemzetközi színtéren sem nagyon találnak igazi ellenfélre, most biztosan csalódott. A veszprémiek ezúttal gyengén játszottak, fél óra elteltével a Szeged 21-13-ra vezetett. Aztán a túlzottan erős kezdésbe belefáradtak a Tisza-partiak, a bakonyiak pedig egyre közelebb zárkóztak fel. Bár az 59. percben már kialakult a végeredmény (28-27), még mindig maradt esély az egyenlítésre, ám Alilovic kapus lehúzta a rolót! A Szeged 2008 után lett ismét kupagyőztes – összességében hetedszer –, ennek megfelelően ünnepeltek is a drukkerekkel a csapattagok.

FOTÓ: VLV.HU, BODNÁR BOGLÁRKA, MTI

Ezek is érdekelhetnek