Erdei Zsolt felajánlaná az 1 millió forintos díjat a hátrányos helyzetű gyerekek támogatására

Egy kihívás keretein belül 12 hetes életmódváltásra adja a fejét az egykori félnehézsúlyú és cirkálósúlyú profi ökölvívó világbajnok, Erdei Zsolt. A kihívás nyereményét, 1 millió forintot – amennyiben ő lesz a győztes – a nehéz sorsú, de tehetséges gyerekek megsegítésére ajánlja fel.

Ország-világSzabad Föld, Erdei Zsolt2021. 02. 04. csütörtök2021. 02. 04.
Erdei Zsolt felajánlaná az 1 millió forintos díjat a hátrányos helyzetű gyerekek támogatására

Zsolt elmondása szerint háromgyerekes családapaként, edzőként igen nehéz reform-életet élni, és tartani az ideális testsúlyt. Talán ez lehet az oka, hogy az évek alatt pár kilót felszedett, ettől szeretne elköszönni a kihívás 12 hete alatt – vallotta be a kétszeres világbajnok.

A versenyidőszakban persze mindig könnyű volt leadni a felesleges kilókat, radikális módszerekkel és rengeteg sporttevékenységgel. A hétköznapi élet azonban nem erről szól.

Bocsi Viki a kihívás elindítója, életmód-tanácsadó elárulta, hogy a kihívás során Zsoltnak nagyon pontos étrendet és életmódot diktálnak, szigorú szabályok között tartva az étkezések időpontját és tartalmát. Viki módszere azonban mégsem egy szokványos „önsanyargató” fogyókúra.

A szakértő örökre búcsút intett a tévhiteknek, és olyan szokatlan lépéseket alkalmaz, mint például a magas zsírbevitellel történő fogyás, vagy akár a fehérjeszegény étrend. Az emberek ugyanis más-más típusokba sorolhatók a hormonrendszerük működése alapján, és lehet, hogy valaki gyors ütemben veszíti a súlyát a csirkehús-zöldség kombótól, míg másnak kifejezetten tésztákat kell fogyasztania.

Készen a kihívásra...Forrás: Családi archívum

Viki ezzel a speciális módszerrel már több, mint harmincezer kilótól szabadította meg az embereket.

A szakértő elárulta, hogy Zsoltnak meglepő módon nem fog működni a sportolóknak javasolt napi ötszöri, szénhidrátgazdag étrend, így más irányt veszünk, hogy elérje a 3 hónapos célját.

Madár saját bevallása szerint kicsit tart attól, hogy az elkövetkező időszakot miként tudja integrálni az életébe, de ezzel szeretne példát mutatni a hétköznapok emberének is. Ezért tart minden héten online élő bejelentkezésben motivációs előadást social media platformokon a kihívásban részt vevőknek. És az sem utolsó szempont, hogy a kihívással elnyerhető 1 millió Ft-ot – amennyiben ő lesz a győztes – jótékony célra ajánlja fel hátrányos helyzetű gyermekek számára.

 

Ezek is érdekelhetnek