A gyilkos nem menekülhet!

Ma délután jelentette be a rendőrség, hogy vannak már értékelhető adatok a vasárnap hajnalban, Kiskunlacházán elkövetett gyilkosság ügyében, amelynek egy 14 éves helyi kislány volt az áldozata.

Ország-világSzücs Gábor2008. 11. 25. kedd2008. 11. 25.
A gyilkos nem menekülhet!

Mint ismeretes, a lány hajnalban indult hazafelé a néhány száz méterre levő Művelődési Házból, ahol kedvenc együttese adott koncertet, de már nem ért haza. A szülők riasztották a rendőrséget, majd az ismerősökkel, a polgárőrökkel együtt maguk is keresni kezdték az eltűnt kislányt. Még vasárnap délelőtt az apja és egy polgárőr találta meg a lemeztelenített és megfojtott áldozatot.

Azóta a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság életvédelmi alosztálya teljes létszámmal dolgozik a gyilkosság felderítésén, a tettes kézrekerítésén; a tanúk kihallgatása során máris olyan értékes információkhoz jutottak, amelyek közelebb vihetnek a megoldáshoz. Időközben az igazságügyi orvos szakértő is elvégezte a boncolást, ami újabb adatokkal szolgálhat a bűntett elkövetésének körülményeiről, a részletekről azonban egyelőre nem kívánt bővebben nyilatkozni a sajtóreferens.

Amit a kiszivárgott hírekből tudható: a kislányt megerőszakolták, eltűntek az alsó ruhaneműi valamint a mobiltelefonja is.

Azóta a kilencezer lakosú Kiskunlacházán mindenkit a tragédia foglalkoztat. Hétfőn este a bűntény színhelyén, a gyerek iskolájában és a házuknál gyertyákat, mécseseket gyújtottak. A polgárőrök megerősített szolgálatot tartanak, hétfő óta, aki csak teheti, kocsival viszi iskolába gyermekét.

A történtekhez azóta is áramlanak a hozzászólások; íme, két jellemző ezek közül:

„Keressük meg ezt az állatot, szabdaljuk fel darabokra, hogy kínlódva dögöljön meg a mocsok. Én már keresem!!!”

„Miért kell egy 14 éves kislánynak hajnalban hazamennie egy buliból? És ha már igen, miért egyedül? Hát ez egy jó kérdés. Amikor én voltam 14 éves (10 éve), nekem nyáron is haza kellett mennem fél 8-ra. Amit már nem bánok és megértem az aggódást, amiből persze voltak otthon viták, de így utólag abszolút egyetértek szüleim szigorával. De azon is érdemes lenne eltűnődni, hogy miért is kell egy 14 éves lánynak vagy bárkinek félnie este, éjjel, hajnalban, egyáltalán a sötétben attól, hogy megerőszakolják, megölik, kirabolják. Ilyen lett ez a mi kicsiny bolygónk. Őszinte részvétem a családnak és a barátoknak.”

A nyomozás fejleményeit folyamatosan figyelemmel kísérjük honlapunkon.

Ezek is érdekelhetnek