Arany Bohóc Richteréknek

A cirkuszvilág Oscar-díját kapta ifj. Richter József Monte-Carlóban, a 42. Nemzetközi Cirkuszfesztiválon. A magyar artistaművész feleségével, a német származású Merrylu Cassellyvel a Balett lóháton című produkcióval állt a közönség elé, amit a zsűri Arany Bohóc-díjjal jutalmazott.

Ország-világ-ftb-2018. 01. 27. szombat2018. 01. 27.

Kép: Acrobats Jozsef and Merrylu Richter perform during the opening ceremony of the 42nd Monte-Carlo International Circus Festival in Monaco, on January 18, 2018. / AFP PHOTO / POOL / Sebastien NOGIER, Fotó: SEBASTIEN NOGIER

Arany Bohóc Richteréknek
Acrobats Jozsef and Merrylu Richter perform during the opening ceremony of the 42nd Monte-Carlo International Circus Festival in Monaco, on January 18, 2018. / AFP PHOTO / POOL / Sebastien NOGIER
Fotó: SEBASTIEN NOGIER

Egyediség, különlegesség és élmény. Minderre szükség volt ahhoz, hogy a zsűri a legrangosabb cirkuszművészeti elismeréssel jutalmazza ifj. Richter Józsefék előadását. A Fővárosi Nagycirkusz honlapján, a főigazgató köszöntését tolmácsolva azt írták, hogy a produkcióról „a világon még sosem látott szép mutatványaként beszéltek a szakma meghívott kiválóságai”.

A Richter házaspár négy alkalommal mutatta be programját a monte-carlói cirkuszsátorban, ahol a díszpáholyból Stéphanie monacói hercegnő is látta az előadásokat.

Monte-Carlóban 1974-ben rendezték az első nemzetközi cirkuszfesztivált. Richterék akkor Ezüst Bohóc-díjat nyertek elefántszámukkal. A magyarok első Arany Bohócdíját Richter Flórián és lovascsapata nyerte 2008-ban, most pedig testvére, ifj. Richter József ért a csúcsra.
 

Ezek is érdekelhetnek