Marika, a pankrátor

Elmúlt az ismétlések unalmas évszaka, a szeptemberrel beköszöntött a celebműsorok végeláthatatlan sora. Aki szereti ezt a műfajt, gondolom, most boldogan tapad az RTL Klub csatornájára, mert láthat celebeket dögivel.

Ország-világUjlaki Ágnes2018. 09. 14. péntek2018. 09. 14.
Marika, a pankrátor

Minden este egy órát szentelhetnek a nézői az életükből a Nyerő páros című vetélkedésnek, ahol már többedik alkalommal mutathatják meg boldog párok, hogy mennyire ismerik egymást és mennyire tudnak együttműködni. Ezúttal énekesek, színészek, exszépségkirálynő és luxusfeleség, tévés műsorvezetők és házastársaik, barátnőik mérkőznek meg egymással és magukkal. Számomra öröm, hogy a vérciki Delhusa Gjon és unokája korú csaja elsőnek esett ki, nem bírnám több fordulón át nézni a (vajon mire?) nagyképűsködését. Gáspár Laci részvétele viszont jót tesz a bulinak, mert bár könnyek árjára is számíthatunk részéről, de a humora remek, és az utóbbi években óriási showmanné nőtte ki magát. A két fiatal színészt nem ismerem, mint ahogyan a valamilyen műsorban műsorvezető Tamást sem.

Annál inkább megdöbbentem Weiszer Alinda, az általam legtehetségesebbnek tartott műsorvezető és szintén újságíró férje láttán. Már többször megírtam, hogy Alinda felkészültsége, műveltsége, személyes kisugárzása milyen remek beszélgetéseket, interjúkat eredményezett a különböző tévécsatornákon. Hát most az, aki a kortárs kulturális élet színe-javával beszélgetett, aki még a legmogorvább művészeket is szóra tudja bírni – szót válthat Luxus Vivivel. Alindát sokat támadják, amiért ennyire leadta, bevallom, nekem is csalódás volt. Ő persze megideologizálja – csakúgy, mint annak idején Bárdos András magyarázta, hogy miért ment a dzsungelbe –, de ez csak rizsa. Vagy beígért neki a csatorna egy saját műsort, vagy nagy pénzt kap a részvételért, s végül is egy állástalan tévésnek is meg kell élni valamiből… Ő és a férje egyébként rokonszenves közvetlenséggel, szerényen és okosan viselkednek.

Mindig csodálkozom, hogy ismert emberek mennyre el tudják magukat engedni százezrek szeme láttára. Hisztizni a körülmények miatt, mint Kefir; féltékenységtől bőgni, mint egyes lányok; trágárul ordítozni a férjjel és ország-világ előtt papucsot csinálni belőle, mint Luxus Vivi… Amúgy tényleg kiderül, hogy sokan mennyire másképpen gondolkodnak, meg hogy mennyire nem illenek össze. Csak az a kérdés, hogy vajon ez mennyiben érdekes másoknak? Pláne, ha nem is hírességekről, hanem olyan valakikről van szó, akiket nem is ismer az ember. Na, mindegy, volt már idétlen és szellemes feladat is, reméljük, svábbogárevésről nem lesz szó a továbbiakban sem.

És mindez semmi, eljött a vasárnap és vele az RTL Klub új showja, a Szenzációs Négyes. Négy csapat, négy különböző korcsoportban, mindegyikben négy szereplő. A nézőt ez a műsor valódi hullámvasútra ültette fel: néhol megható, egyszer unalmas, máskor fergeteges, olykor meg egészen alpári lett. A csapatjátékokból egyedül a 40+-osok produkciója lett jó: bár a bűvészmutatványok jó részét egy hatodikos gyerek is meg tudná csinálni, de mivel kellő öniróniával és bájjal végezték, kellemes és vidám lett. A 30+-os csapat fiúi viszont ÉNB Lali javaslatára törülközős pucérshow-t adtak elő. Egészen penetráns volt…

Az egyéni produkciók is megosztják a közönséget. Oszvald Marika rajongói közül sokan nagyon felháborodtak az operettcsillag bohóckodásán, a Kossuth-díjához méltatlannak ítélték, hogy pankrációs mérkőzést adott elő. Az apró, tömör gumilabdához hasonlító szubrett nálánál háromszor nagyobb pankrátorokat vágott földhöz. A zsűri fetrengett a röhögéstől, bevallom, én is. Róluk írok majd még.

Ezek is érdekelhetnek