Melyik az ország legjobb iskolája?

Véget ért a „2008 legjobb iskolája” klikkelő verseny, melyben egy év alatt összesen 128 ezer diák tette le a voksát saját iskolája mellett.

Ország-világKovács Réka2009. 01. 30. péntek2009. 01. 30.
Melyik az ország legjobb iskolája?

A diákok lelkesedését jól mutatja, hogy naponta átlagosan mintegy 350-en látogatták meg a www.legjobbsuli.hu oldalt, hogy bebizonyítsák az ő iskolájukba a legjobb járni.

Az oldal egyébként bárki számára örömteli perceket szerezhet, különösen a „Legjobb tanári elszólások” menüpontban találhatunk vicces bejegyzéseket.

Az elmúlt évben 80 iskola kapott szavazatokat, a sorrend folyamatosan változott, míg végül a legjobbnak ítélt iskola a debreceni Kinizsi Pál Általános Iskola lett 376 398 szavazattal. Másodikként a hetesi Somssich Imre Általános Iskola végzett 319 907 szavattal, a dobogó harmadik fokára pedig a hajdúszoboszlói Bárdos Lajos Általános Iskola „állhatott” fel, picit lemaradva, 229 533 szavazat begyűjtése után.

A vetélkedés az utolsó hónapokban a tetőfokára hágott, amikor a hetesi általános iskola, összegyűjtve minden tartalékát, a korábbi második helyéről az élre ugrott a november-decemberi fordulóban. Ez azonban még mindig kevés volt ahhoz, hogy összesítésben is legyőzze debreceni ellenfelét.

A verseny 2009-ben is folytatódik. Jelenleg Hajdúszoboszló két általános iskolája, a Thököly Imre és a Bárdos Lajos áll az élen, harmadikként pedig a Magyaratádi Általános Iskola került a legjobbak közé.

De vajon melyikük lesz 2009 legjobb iskolája? Diákok, tessék szavazni!