Szemüveg a rászorulóknak

Az idén hatvan éves Ofotért kétezer szemüveget juttat el azoknak, akik anyagi helyzetük miatt nem engedhetik meg maguknak szemüveg vagy kontaktlencse vásárlását.

Ország-világSzabó Enikő2009. 11. 30. hétfő2009. 11. 30.
Szemüveg a rászorulóknak

A tökéletes látás kihat teljesítőképességünkre és életvitelünkre is, hiszen a környezetből érkező információk csaknem 85 százalékát a szemünkkel észleljük. Befolyásolja gyermekeink olvasási és tanulási képességét, a gépkocsivezetést, információszerzésünk kényelmét és pontosságát. Ennek ellenére csak a népesség kis része vesz részt rendszeresen szemvizsgálaton, holott az már gyerekkorban ajánlott.

Az Ofotért két éve indította el a „Fókuszban a látás” programot, melynek célja, hogy felhívja a figyelmet a rendszeres szemvizsgálat fontosságára. A rossz gazdasági helyzet és az ennek nyomán egyre nehezebbé váló megélhetés okán – az új szemüveg feltételezett magas költségei miatt – sokan hajlamosak lemondani a rendszeres szemvizsgálatról és a jó minőségű szemüvegről. A Takarékos Ajánlat keretében a hálózat üzleteiben vásárlók már hétezer forintért hozzájuthatnak egy komplett szemüveghez – beleértve a látáskorrekciós igényeiknek megfelelő szemüveglencsét és a több mint százféle szemüvegkeretből válogatás lehetőségét.

Sajnos azonban sok ember számára még a kedvező árú szemüveg megfizetése is gondot okoz, ezért az Ofotért országszerte kétezer rászorulót juttat ingyenesen új szemüveghez. A rászorulók kiválasztásához és a program lebonyolításához az Ofotért olyan partnereket keresett, akiknek az elesettekért folytatott eddigi áldozatos munkája garancia arra, hogy a felajánlás valóban a leginkább rászorultakhoz jut el. A Baptista Szeretetszolgálat és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat készséggel álltak az ügy mellé, és a két segítő szervezet ezer-ezer rászorulót választott ki országszerte.

Az adományt az általuk szétosztott, egyedi kuponnal lehet igénybe venni.

Ezek is érdekelhetnek