Még pár nap támogatás-igénylésre!

Több, az agrártermelők számára rendelkezésre álló támogatás igénylésének határideje lejár a következő napokban – hívja fel a figyelmet a Magyar Agrárkamara.

Pályázat, jogszabályokSzabad Föld Online2009. 07. 22. szerda2009. 07. 22.
Még pár nap támogatás-igénylésre!

A köztestület az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében emlékeztet: a jövő hétfőn jár le az agrár-környezetgazdálkodási (AKG) támogatásra jelentkezés határideje. Az agrár-környezetgazdálkodási intézkedés célja a termőhelyi adottságoknak megfelelő termelési szerkezet, a környezettudatos gazdálkodás és a fenntartható mezőgazdasági gyakorlat kialakítása.

A keretből 11 ezertől, 250 ezer forintig igényelhető támogatás hektáronként. A szigorú támogatási előírásokat 5, illetve 10 évig kell folyamatosan teljesíteniük a programokban résztvevő gazdálkodóknak.

A százszázalékosan támogatott nem termelő beruházások (NTB) megvalósítására jogosultak, azaz a Natura 2000-es területen gazdálkodók, valamint az agrár-környezetgazdálkodási támogatást benyújtók ugyancsak hétfőig még beadhatják támogatási kérelmeiket. Augusztus utolsó napjáig lehet jelentkezni az első erdősítés támogatására. A támogatást csak a Mezőgazdasági Parcella Azonosító Rendszerben, a MePAR-ban támogathatónak minősített területre lehet igényelni – tartalmazza a közlemény.

Ezek is érdekelhetnek