Krízisalap: feltárul a 6 milliárdos kassza?

Bajnai Gordon reméli, hogy augusztustól akadály nélkül működik a krízisalap. A miniszterelnök a Veszprém Megyei Naplónak adott interjújában elmondta, hogy már megkezdték az önkormányzatok tájékoztatását, és hamarosan feláll egy tanácsadó testület is.

PénzforgatóO. Horváth György2009. 07. 19. vasárnap2009. 07. 19.
Krízisalap: feltárul a 6 milliárdos kassza?

Bajnai Gordon emlékeztetett arra: akik az önkormányzatnál már kimerítettek minden segélyezési lehetőséget, azok a kormányhoz fordulhatnak gyorssegélyért, egy meghatározott, 20-50 ezer forintos keretösszegen belül – számolt be a privatbankar.hu. Ez sok embernek azt jelenti, hogy a következő havi gáz- vagy villanyszámlát ki tudja fizetni, tud valamit venni a gyereknek, amit egyébként nem tudna megengedni. A krízisalap összege már megközelíti a hatmilliárd forintot.

Bajnai Gordon a gazdasági válságról azt mondta, mindenkit óvnék attól, hogy azt gondolja, kint vagyunk a vízből. Megtanultunk úszni, de még nagyon sokat kell úsznunk addig, amíg kiérünk a partra – közölte. Szerinte jó tempóban és jó irányban úszunk, de a part még messze van. Szükség van arra, hogy a Nemzetközi Valutaalap és az Európai Bizottság által támogatott programot végigvigyék, és ehhez egy kemény költségvetést kell alkotni 2010-re.
 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek