Rég nem látott mértékben jegyezték le az új kötvényt

A befektetői aktivitás erősödését, a hosszabb lejáratú befektetési termékek iránti bizalom visszatérését jelzi a TakarékBank legújabb, Biztos Befutó néven kibocsátott kötvényének jegyzési eredménye.

PénzforgatóO. Horváth György2009. 08. 13. csütörtök2009. 08. 13.
Rég nem látott mértékben jegyezték le az új kötvényt

Az általában alacsonyabb ügyfélaktivitást mutató nyári időszakban közel 700 millió forint névértékű új strukturált kötvény talált gazdára, míg a válság kezdete – a tavalyi év második fele – óta eltelt időszakot jellemzően 200-300 millió forintos kibocsátások jellemezték.

- A kötvények ilyen mértékű jegyzése kétféle szempontból is pozitív visszajelzés a piaci hangulat fokozatos és erőteljes javulásáról – hangsúlyozta Brezina Szabolcs, a TakarékBank Pénz- és Tőkepiaci Üzletágának igazgatója. Egyrészt általában is mutatja a hosszabb távú lekötések iránti hajlandóság erősödését, másrészt – mivel ez a kötvény Európa részvénypiacainak jövő évi emelkedésére épít – a részvénypiacokkal szemben táplált pozitív várakozásokat is jól tükrözi.”

A TakarékBank évek óta tartó programjának keretében rendszeresen, negyedévente bocsát ki kötvényeket. A legújabb, 21 hónap futamidejű kötvény az első és az utolsó hat hónapra fix, évi 12% százalék mértékű kamatot fizet, míg 2010. január végétől október végéig a hozam mértéke az 50, főleg európai nagyvállalat részvényárfolyamának alakulását mutató Eurostoxx50 index alakulásától függ. A 30 százalékos növekedési maximum elérése esetén a kötvény éves szintű hozama meghaladja a 20 százalékot is.

Ezek is érdekelhetnek