Hogyan rendezzük be home officunkat tökéletesen?

A home office mára nem ritkaságnak számít, hanem teljesen normális munkavégzési forma. Annak ellenére, hogy a legtöbbeknek ez már megszokott, sokan nem fektettek elegendő időt a megfelelő irodabútorok beszerzésébe és a lakás átrendezésébe. Nézzük tehát, hogy hogyan rendezzük be home officunkat tökéletesen.

PR-cikkPR -cikk2024. 04. 24. szerda2024. 04. 24.

Fotó: Liftor.hu

Hogyan rendezzük be home officunkat tökéletesen? Fotó: Liftor.hu

Alapvető szempontok

Amivel érdemes kezdeni, az a tény, mely szerint a munkát és a magánéletet fontos különválasztani home office esetén. Mit is jelent ez? Amennyiben meg tudjuk oldani, a legjobb opció az lehet, ha egy külön szobát tudunk irodaként használni otthonunkban. Ezzel csökkenthetünk minden zavaró tényezőt, valamint a munkaterületünket is tökéletesen tudjuk kialakítani.

Amennyiben ez nem megoldható, akár a nappaliban vagy a konyhában is berendezhetsz egy kényelmes munka sarkot. Ebben az esetben akár egy meglévő asztalt is használhatsz, vagy akár egy irodai asztalt is beszerezhetsz – ha a rendelkezésre álló hely megengedi.

Szükséges bútorok

Ha megvan, hogy hol alakítod ki otthoni irodádat, a következő lépés a bútorok beszerzése. Amire mindenképpen szükséged lesz, az egy ergonomikus irodai szék. Ez elengedhetetlen a kényelmes és zavartalan munkavégzéshez. Egy megfelelő irodai székkel ugyanis biztosíthatod az helyes testtartást, amely kevesebb szünetet eredményez a munkavégzés során.

Hogyan válasszuk ki az ideális széket?

A professzionális Liftor Active ideális választás lehet azok számára, akik az alapvető ergonomikus tulajdonságokon felül egyéb extrákat is élveznének. Ennek oka, hogy az Active modell számos extra funkciót biztosít. Kétrészes háttámlája tökéletesen az egyedi igényekhez igazítható, hiszen a két rész egymástól függetlenül állítható és rögzíthető. Szinkronmechanikája segíti az izmokra nehezedő, ülőmunka miatti negatív hatások csökkentését. A Liftor Active szék kartámasza három irányba mozgathatók. Összességében tehát elképesztően személyre szabható irodai szék. Kényelmes és ergonomikus kialakítása mindenképpen csökkenti majd az ülés okozta kényelmetlenségeket, amely érthető okokból javítja koncentrációdat.

Fotó: Liftor.hu

A Liftor Active széket bőr kárpitozással, hálós borítással, valamint textil és háló kombinált használatával is megtalálhatjuk. Többféle színváltozatának köszönhetően könnyedén találhatsz otthonod stílusához tökéletesen illő darabot.

Egyéb tényezők

A megfelelő irodai bútorok beszerzése után az elhelyezésük során is fontos néhány szempontot észben tartani. A cél home office esetében mindenképpen a nyugodt, csendes és zavartalan munkaterület biztosítása. Emellett, a megfelelő világításról és szellőzésről sem szabad megfeledkeznünk. Végezetül, ahogyan fent is említettük, igyekezzünk olyan módon kialakítani irodánkat, hogy az ne érjen össze magánéletünkkel.

 

Ezek is érdekelhetnek