Ezért nem mindegy, hogy milyen székeket választunk az otthonunkba

A székek otthonunk legfontosabb bútorai közé tartoznak, ezért érdemes elegendő időt fordítani a megfelelő darabok kiválasztására. Miért olyan fontos, hogy a stílussal és a kényelemmel kapcsolatos szempontokat is figyelembe vegyük a döntésünk során? Alábbi cikkünkből pontosan kiderül!

PR-cikkPR -cikk2024. 07. 05. péntek2024. 07. 05.

Fotó: 123rf.com

Fotó: 123rf.com

1. Alapjaiban határozzák meg a hangulatot

Az étkezőben vagy éppen a nappaliban található székek látványa nagyobb mértékben befolyásolja a mindennapjaink légkörét, mint azt elsőre gondolhatnánk. Ugyanis ha a székek stílusa nem illik a környezetünkhöz, akkor kevésbé érezzük jól magunkat, mintha a megjelenésük teljes összhangban állna a többi bútorral. Pontosan ezért ajánlott alaposan végiggondolni, hogy milyen formájú és árnyalatú székek mellett tesszük le a voksunkat.

2. Rengeteget hozzátehetnek a lakberendezési stílusunkhoz

Amikor vendégeink érkeznek, szinte ösztönösen felmérik a “terepet”. Megnézik az ajtókat, az asztalokat és a szekrényeket, illetve a székeket is, ami alapján kialakítanak magukban egy határozott véleményt. Sajnos egy rossz színválasztással teljesen tönkretehetjük az eddig akár tökéletes lakberendezésünket is. Azonban egy profi döntéssel szó szerint új lelket önthetünk otthonunkba.

3. Csakis a megfelelő székeken ülhetünk kényelmesen

Természetesen a legfontosabb tényező még mindig a magas komfortérzet. Válasszunk olyan anyagokból készült székeket, amelyek már korábban is tökéletesen beváltak. A legnépszerűbb székek között a bársonyból és a szövetből, illetve a bőrből vagy műbőrből gyártott típusok is megtalálhatók. Akár egy helyi bútorboltba is elmehetünk kipróbálni őket, majd a netről kedvezőbb áron is megrendelhetjük a kiszemelt darabokat.

Hogyan válasszuk ki az ideális székeket?

Az alábbi tippeket érdemes figyelembe venni a döntés során:

Igyekezzünk a jelenlegi stílusunkhoz igazodni!

Vegyük számításba a többi bútor formáját és színét is, és próbáljunk olyan székeket keresni, amelyek maradéktalanul passzolnak az összképbe. Természetesen a lakberendezés terén semmi nincs kőbe vésve, ezért vessük be bátran a kreativitásunkat is, ha úgy érezzük, hogy valami igazán egyedit alkotnánk.

Ha túl unalmasnak vagy egyhangúnak érezzük a mostani irányzatunkat, akkor válasszunk a többi bútor stílusától eltérő székeket. Például ha a bútoraink többsége fából készült, akkor a fémből gyártott székek jelenthetik a megoldást. Ha pedig a minimalista, modern stílust követjük, akkor a természetes hatás kedvéért döntsünk inkább fából készített ülőalkalmatosságok mellett.

Tervezzünk pontosan a méretekkel!

Először is találjuk ki, hogy hány darab széket szeretnénk venni. Csupán a mostaniakat akarjuk lecserélni, vagy jól jönne, ha több szék állna a rendelkezésünkre a vendégek fogadásához? Legyen bárhogy is, a lényeg, hogy mindenki kényelmesen elférjen. Akár néhány összecsukható széket is beszerezhetünk arra az esetre, ha nagyszabású családi vagy baráti összejöveteleket rendeznénk.

Vásárlás előtt mindig ellenőrizzük a funkciókat!

Készítsünk egy listát arról, hogy mit is várunk el az új székektől. Fontos az állítható magasság? Kizárólag kartámaszos székeket szeretnénk? Összegezzük az elvárásainkat, és válasszunk ezek alapján. Az is remek taktika lehet, ha egy közeli bútorboltba ellátogatva szemügyre vesszük és kipróbáljuk a székeket, majd a netről olcsóbban megrendeljük őket. Fordítsunk kellő időt a válogatásra, hogy a végeredmény valóban lehengerlő legyen.

A székek minősége és megjelenése rendkívül sokat számít a komfortérzetünket illetően, ezért soha ne bízzuk a véletlenre a választást. Inkább böngésszünk órákig a neten, vagy menjünk el több különböző bútorüzletbe is, minthogy rossz és elhamarkodott döntést hozzunk. Szerencsére az esetek többségében elég, ha szívünkre hallgatunk, de a kényelmi funkciókat és az otthonunk stílusához való igazodást mindig tartsuk szem előtt!

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek