Így készítsd fel az autót az őszi kirándulásokra

A nyári hónapok búcsúztatása sokakat szomorúsággal tölt el, azonban kár elkeseredni, hiszen az őszi időszak is számtalan remek programmal szolgál. Ilyen lehet például a belföldi autós kirándulás, melyre remek alkalmat jelent az őszi szünet vagy akár egy hosszú hétvége is. Cikkünkben programjavaslatokkal segítjük az őszi kirándulás megtervezését és hasznos tippeket adunk a biztonságos közlekedéshez!

PR-cikkPR -cikk2024. 09. 16. hétfő2024. 09. 16.

Fotó: freepik.com

Fotó: freepik.com

Itt van az ősz, itt van újra?! Kezdődhet a belföldi kalandozás!

Itt van az ősz, itt van újra, és vele együtt megérkezett a tökéletes idő a belföldi kirándulásokhoz is. Ahogy a hűvösebb napok beköszöntenek, érdemes felfedezni Magyarország rejtett kincseit, legyen szó hegyvidéki túrákról, festői falvakról vagy termálvizes pihenésről. A következőkben röviden bemutatunk 3 olyan autós belföldi úticélt, melyet kár lenne kihagyni.

Eger

Egernél keresve sem lehet jobb őszi kirándulás helyszínt választani, a csodálatos szépségű történelmi városban számtalan kiváló étterem, pub és a méltán híres Egri Vár mellett sok kevésbé ismert szórakozási lehetőség várja a látogatókat. Ilyen például a Park Café, amely a népszerű Jóbarátok sorozat ikonikus helyszínét kreálta újra aprólékos figyelemmel. Az egyik lelkes vendég az alábbi megjegyzést hagyta:

Jóbarátok rajongók figyelem! Kötelező hely Egerben ez a kávézó. A hely erősen törekszik a sorozat hangulatát visszaadni és ez több esetben sikerül is, megvan a kötelező kanapé, az ikonikus képkeret, a guruló kutya, majom, számtalan idézet és jópofa utalások.”

Börzsöny

Örömmel kapcsolódna ki a zavartalan természetben? Akkor látogasson el a Börzsönybe, amely az őszi időszakban napról-napra borul vörös, bordó és barnás színekbe. Izgalmas erdei túrák, vadregényes tájak, csörgedező patakok és kulturális programok sokasága várja a hegységbe látogató turistákat.

A Börzsöny hegység és környéke azok számára is tartogat meglepetéseket, akik a természetjárást kevésbé kedvelik, hiszen itt található a Dunakanyar Kalandpark, mely a család minden tagjának egész napos szórakozást nyújthat.

Dég

Dég, a Balatontól mindössze 20 percre található apró köszség. A könnyedén megközelíthető, festői környezetű, barátságos településen található a dégi Festetics-kastély, a híres Hollandi-ház és Közép-Európa legnagyobb angolparkja! A klasszicista stílusban épült kastély felfedezését követően, sok további kikapcsolódási lehetőség várja a pihenni vágyókat Dég környékén. Ilyen például a dégi horgásztó, az enyingi cserepes csűr fazekasműhely, a Gilányi-hegy és a Simontornyai Vár.

 

Autó felkészítése az őszi kirándulásokra 3 lépésben

Felkeltette az őszi autós kirándulás a figyelmét? Fontos, hogy mielőtt útnak indulna, győződjön meg arról, hogy autója is készen áll-e. Az alábbi szakértői tanácsok ebben nyújtanak segítséget!

Győződjön meg az autó megfelelő műszaki állapotáról!

Kevés annál kellemetlenebb helyzet fordulhat elő, minthogy, egy váratlan műszaki hiba keresztbe húzza a számításait a kiránduláson. Ennek elkerülése érdekében fontos, hogy legalább évente, de lehetőség szerint még gyakrabban vigye autóját műszaki állapotfelmérésre. Ilyenkor az autószerelő szakember alapos vizsgálatot végez és szükség esetén elvégezi a javítási feladatokat. További előny, hogy a rendszeres ellenőrzéssel megelőzheti a komplex és nehezen javítható hibákat.

Ellenőrizze, hogy az évszaknak megfelelő abroncsok vannak az autón!

A késő őszi hónapok beköszöntével a középhőmérséklet tartósan 7°C alá csökken, ez pedig egyet jelent: eljött a téli gumi ideje! Mielőtt őszi kirándulásra indulna, győződjön meg arról, hogy az időjárási viszonyoknak megfelelő abroncs található az autón. Ez segít a közlekedésbiztonság fokozásában, az üzemanyag-hatékonyság javításában, növeli a tapadást és csökkenti a féktávot.

Szükség esetén szerezzen be új gumikat!

Végül pedig érdemes ellenőrizni az abroncsok állapotát, amelyeknek egyik legfontosabb mutatója a gumi profilmélység. Bár hazánkban a törvényi előírások mindössze 1,6 millimétert írnak elő személygépjárművek számára, ennél nagyobb biztonságot jelent a legalább 4 milliméteres gumi profilmélység. Különösen igaz ez a csúszós és nyirkos, őszi időszakban.

Amennyiben eljött az abroncscsere ideje, fontos, hogy megbízható és a független teszteken is jól teljesítő gumit válasszon. Ilyen például a Kumho téli gumi, mely kivételes teljesítményt nyújt gazdaságos áron. A több mint 60 évet meghaladó múltú KUMHO TIRES évente 68 millió kivételes minőségű és remek teljesítményt nyújtó autógumit gyárt.

Rendelje meg az új abroncsokat a gumi.hu webáruházból, ahol a széles kínálat és remek árak mellett, segítőkész szakértők várják. Ráadásul a szállítási költséget is megtakaríthatja, melyhez nincs más dolga, mint az országos lefedettségű AKH Gumi Pont Szervizhálózat bármely pontjára kérni az abroncsokat és további díj ellenében igénybe venni a gumicsere szolgáltatást.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek