Menedzserháború

Várom, várom a híradásokat, bújom a sportsajtót, még egy-két ismerősöm is felhívtam, hiába: egy héttel azután, hogy a szervezők bejelentették a magyar–brazil öregfiúk-meccs tényét, még senki nem mondta le a rendezvényt. Jó esély kínálkozik tehát arra, hogy április végén az 1994-ben világbajnoki aranyérmet szerzett brazil futballválogatott Kispesten játsszon egy gálameccset a Honvéd negyven-ötvenéves egykori klasszisaival.

SportKun Zoltán2008. 03. 21. péntek2008. 03. 21.
Menedzserháború

Mindez csak azért meglepő, mert nemrég szó volt egy Magyarország–Argentína mérkőzésről is. Ám utóbb kiderült, hogy a dél-amerikai ország csapata egy időben kétszer adta el önmagát, és mivel június 4-én San Diegóban Uruguay ellen játszik, értelemszerűen aznap nem tud a Puskás Ferenc stadionban is fellépni. Kártérítésként a magyarországi meccset végül lemondó külföldi iroda felajánlotta a River Plate nevű argentin csapat, netán Uruguay vagy Skócia válogatottjának nyári vendégszereplését, ám ezek a mérkőzések aligha tudnák megtölteni nemhogy a Puskás-stadiont, tán még a REAC-pályát sem… Úgyhogy marad a veszekedés meg a kártérítés reménye.
Persze elgondolkodtató, hogy miként sikerült ennyire keresztbeszervezni az argentinok nyári programját. Emlékezhetünk, 2005-ben már játszott itt a csapat (2-1-re nyertek a kékek), akkor semmi gond nem volt a meccsel. Vélhetően most sem lett volna, ha ismét a Kentaro cég, az argentin csapat hivatalos partnere hozza ide az együttest. Azonban egy másik társaság (benne Erdős László és Joe Borbély üzletemberekkel) rukkolt ki az ötlettel – ami nem nagyon tetszett a magyarországi „főkentarós” menedzsernek, az egykori válogatott Pellady Péternek. Nem állítjuk, hogy köze van a visszalépéshez, de tény: egyszer csak eltűntek az argentinok. Jönnek viszont a brazilok, akiket éppen Pellady hoz, ám – és itt jön az igazi csavar – annak a csapatnak a menedzsere meg bizonyos Joe Borbély… Ezek után aligha lenne meglepő, ha az amerikás magyar visszaadná a kölcsönt, és valahogy elérné, hogy Bebeto, Romario, Dunga, Taffarel, Raí, azaz az igazi sztárok inkább otthon maradjanak…
Mert vártuk az argentinokat, várjuk a brazilokat, de senkit nem lep meg, ha ezen a nyáron az örmény Intertotó-ellenfélben játszanak majd a legnagyobb klasszisok.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek