A spanyol szakíró szerint a magyar válogatott továbbjut csoportjából

Raul Fuentes, a spanyol Radio Marca nemzetközi labdarúgásszakértője szerint a magyar válogatott továbbjut a csoportjából, a spanyol nemzeti tizenegy végső győzelme viszont meglepetés lenne a pénteken (ma) kezdődő németországi Európa-bajnokságon.

SportMW 2024. 06. 14. péntek2024. 06. 14.

Kép: Raul Fuentes, a spanyol Radio Marca nemzetközi labdarúgásszakértője szerint a magyar válogatott továbbjut a csoportjából, Fotó: Illyés Tibor, Forrás: MTI

Raul Fuentes, a spanyol Radio Marca nemzetközi labdarúgásszakértője szerint a magyar válogatott továbbjut a csoportjából
Fotó: Illyés Tibor Forrás: MTI

„Spanyolországban a nagy többség nem ismeri a magyar válogatottat, a közelmúlt eredményeivel viszont tisztában van” – nyilatkozott az MTI-nek a vezető madridi sportnapilap, a Marca rádiójának népszerű Eb-tudósítója, aki elárulta azt is, hogy sztárok nélküli gárdaként tekintenek honfitársai a magyarra.

Szoboszlai Dominik az, akinek a nevét ismerik a spanyol szurkolók, viszont a szó legszorosabb értelmében, nagybetűs csapatnak tartják a magyar válogatottat, ami véleményem szerint elsősorban Marco Rossi szövetségi kapitány kézzelfogható munkájának köszönhető

– tette hozzá a szakember, aki – többek között – a magyar csapat mérkőzéseit kommentálja és azokról tudósít Németországból.

Raul Fuentes, a magyar válogatott minőségéről azt mondta, hogy 

Marco Rossi egy rendkívül masszív, rakkolós, kőkemény, kilencven percen át zakatoló alakulatot rakott össze az elmúlt években, amely taktikailag is felveszi a versenyt a kontinens legjobbjaival.

„Éppen ezért azt várom, hogy a csoportkörből továbbjutnak a magyarok” – árulta el, viszont – az ellenfél ismerete nélkül – arról már nem akart nyilatkozni, hogy az egyeneses kieséses szakaszban, hogyan alakul majd Szoboszlai Dominikék Európa-bajnoki története.

Ez is érdekelhet

A spanyol labdarúgó–válogatott 2022-ben, a katari világbajnokságon csalódást keltően szerepelt, már a nyolcaddöntőben búcsúzott. Ezt követően Luis Enrique szövetségi kapitányt – az addig kizárólag utánpótlás válogatottakat irányító – Luis de la Fuente követte, akivel az elmúlt esztendőben Nemzetek Ligáját nyert a spanyol nemzeti tizenegy. Raul Fuentes elmondása szerint a hazai közvélemény ismét optimista, ezért úgy engedte el a válogatottat Németországba, hogy csalódás lenne, ha nem játszana éremért.

„Azt gondolom, hogy Franciaország, Anglia, Németország, Olaszország, Portugália és persze Spanyolország esélyes éremszerzésre, viszont nálam a spanyol arany meglepetés kategória lenne. Luis de la Fuente kapitány csapatának szerintem még kell egy kis idő, hogy csúcsra érjen, éppen ezért én a két év múlva esedékes tengerentúli világbajnokságon várok győzelmet a La Rojától” – mondta a Radio Marca tudósítója.
 

Ezek is érdekelhetnek