Kialudt a láng, véget ért a párizsi olimpia

A Stade de France-ban a vasárnapi záróünnepségen kialudt a láng, ezzel véget ért a XXXIII. nyári olimpia Párizsban – írja az MTI.

SportMW 2024. 08. 12. hétfő2024. 08. 12.

Kép: Milák Kristóf kétszeres olimpiai bajnok úszó (j) hozza a magyar zászlót, mellette Csipes Tamara kétszeres olimpiai bajnok kajakozó (b) a 2024-es párizsi nyári olimpia záróünnepségén a Stade de France-ban 2024. augusztus 11-én. A két versenyző összesen öt érmet szerzett a francia fővárosban, így ők számítanak a magyar küldöttség legeredményesebb sportolóinak, Fotó: Czeglédi Zsolt, Forrás: MTI

CSIPES Tamara; MILÁK Kristóf
Milák Kristóf kétszeres olimpiai bajnok úszó (j) hozza a magyar zászlót, mellette Csipes Tamara kétszeres olimpiai bajnok kajakozó (b) a 2024-es párizsi nyári olimpia záróünnepségén a Stade de France-ban 2024. augusztus 11-én. A két versenyző összesen öt érmet szerzett a francia fővárosban, így ők számítanak a magyar küldöttség legeredményesebb sportolóinak
Fotó: Czeglédi Zsolt Forrás: MTI

A négyszeres olimpiai bajnok úszó Léon Marchand a Tuileriák kertjéből egy mécsesben áthozta az olimpiai lángot a stadionba, ahol a Marseillaise zenekari változatának eljátszása után 205 delegáció zászlajának behozatalával kezdődött a háromórás műsor.

A magyar zászlót Csipes Tamara és Milák Kristóf hozta a küzdőtérre. Aztán az olimpia hősei, maguk a sportolók vonultak be az arénába és vegyültek el a küzdőtéren.

A magyar sportolók bevonulnak a 2024-es párizsi nyári olimpia záróünnepségén a Stade de France-ban 2024. augusztus 11-én
Fotó: Czeglédi Zsolt / MTI

Az olimpiai lobogót az olimpiai himnusz hangjaira leeresztették. Majd Tony Estanguet, a szervezőbizottság vezetője Anne Hidalgónak, Párizs polgármesterének, ő pedig Thomas Bachnak, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnökének adta át, végül Karen Basshez, a következő nyári olimpiát rendező Los Angeles polgármesteréhez került.

Ez is érdekelhet

A Marchand kezében lévő mécsesben lobogó lángot a kontinenseket képviselő sportolók fújták el, Bach pedig lezárta az olimpiát.

Tűzijáték  a 2024-es párizsi nyári olimpia záróünnepségén a Stade de France-ban 2024. augusztus 12-én
Fotó: Czeglédi Zsolt / MTI

A július 26-án kezdődött játékokon 206 ország 11 110 sportolója vett részt.

Magyarország hat arannyal, hét ezüsttel és hat bronzzal a 14. helyen végzett az éremtáblázaton.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek