Készül a Kalendárium!

November elejéig, amikor a 2011-es Szabad Föld Kalendárium megjelenik, még több mint másfél hónap van hátra. A szerkesztőségben már hónapok óta szorgos munka folyik, készül a népszerű évkönyv.

Szabad Föld hetilap2010. 09. 13. hétfő2010. 09. 13.
Készül a Kalendárium!

– Milyen lesz? – kérdeztük Dulai Sándor főszerkesztőt.
– Kalendáriumunknak immár a VI. évfolyamát nyújtjuk át a Kedves Olvasónak novemberben. Olyan kiadványt szeretnénk a kezébe adni, amely nagyon sok hasznos információt, tanácsot, praktikus tudnivalót tartalmaz, emellett egész évre szóló érdekes, izgalmas olvasmányokat kínál. Ahogy a Szabad Föld a magyar vidék lapja, kalendáriuma is elsősorban a vidéki embereknek szól. Igyekszünk forintot is érő ötleteket adni a gazdasági válság következményeivel küszködő családoknak, erősíteni az összetartozást, az egymás iránti bizalmat, a jövőbe vetett hitet. A mi emberünk cím alatt hazánk különböző részeiről olyan személyiségeket választottunk, akik soha nem adják fel, s képesek lelkesíteni, magukkal ragadni másokat.

– Minden évnek vannak kiemelkedő eseményei, amilyen például az idén a labdarúgó világbajnokság volt. Mit érdemes kiemelni a jövő év eseményei közül?
– Talán a leginkább azt, hogy az esztendő első felében Magyarország lesz az Európai Unió soros elnöke. Bár ez nyilván nem olyan látványos, mint mondjuk egy foci-vb, de hazánk jövője szempontjából meghatározó. A vidék számára különösen az, hiszen ebben az időszakban éles viták zajlanak a KAP, vagyis az unió közös agrárpolitikájának reformjáról, és egyáltalán nem mindegy, hogy ezekből hogyan kerülünk ki. E viták eredményeként alakul ugyanis ki a 2014-től induló új költségvetési időszak uniós támogatási rendszere.

– Komoly dologról van tehát szó, megannyi vidéki család megélhetése függ tőle. De a Kalendáriumban nyilván könnyedebb témák is helyet kapnak.
– Természetesen. A komolyabb és a szórakoztatóbb témák olyan ritmusban és terjedelemben követik egymást, hogy végig le tudjuk kötni a figyelmet, ne hagyjuk az olvasót elfáradni. Úgy gondoljuk, hogy a hónapok témái közt jól megfér egymás mellett a falusi turizmusról és a földönkívüliekről, a kettős állampolgárságról és a botrányos életű zsenikről vagy a termőföldről és a meztelenségről szóló összeállítás. S lesz természetesen foci is. Nagyon fontos, hogy színvonalas írásokban minden korosztály megtalálja a maga számára azt, ami őt leginkább érdekli, megleljék a nők, a férfiak, a kertészkedők és a sportrajongók, a falun, a városon, a tanyán élők, és folytathatnám tovább. E szerint választottunk interjúalanyokat is, Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter vagy a közgazdász-szociológus Ferge Zsuzsa mellett ott van Juhász Árpád geológus, Varnus Xavér orgonaművész, az énekes Rúzsa Magdi... Szerzőként pedig a Szabad Föld Kalendáriumában is találkozhatnak olvasóink mindazokkal, akiknek az írásait a vidék, idén 65 esztendős családi hetilapjában hétről hétre olvassák.

Kalendáriumunkban – többek között – megszólal:

Dr. Juhász Árpád

Rúzsa Magdi

Varnus Xavér

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek