A nemesítői munka eredményeként a Borostyán, a Csépi muskotály és a Pegazus szőlőfajták 2006-ban állami elismerésben részesültek. Nemesítőik Koleda István, Korbuly János és Tóth Veronika voltak. A szőlők szaporítóanyagáról Oláh Róbert tud információt adni, a Ménesi úton. A fiatal kertészmérnök folytatja a megkezdett munkát, és Szigetcsépen, az eredeti fajtakísérletben most is szemügyre vehetjük az újdonságokat. Fehérborszőlőt, vörösborszőlőt és csemegeszőlőt egyaránt nemesítettek, de most a három új csemegeszőlő-fajtát vesszük nagyító alá.
A Borostyán korábbi neve N 200-as, van, aki még így ismeri. Termőképessége nagyon jó, termékenyülése kifogástalan, kötődési zavarok nem fordulnak elő. Fagytűrő képessége jó, fürtje nagy, hosszú, vállas, lazán, közepesen tömött. Bogyószíne egyöntetűen sárgászöld. Íze finom muskotályos, cukor-sav összetétele, élvezeti értéke jó. Bogyója közepes méretű, héja közepesen vastag, repedésre nem hajlamos. Peronoszpórával és lisztharmattal szembeni ellenálló képessége jó. Fagytűrő képessége következtében a téli fagyoktól veszélyeztetett területeken is megbízhatóan termeszthető, ahol a fagyérzékeny csemegeszőlő-fajták termesztése nem biztonságos.
A Csépi muskotály korábbi neve N 127 volt. Termőképessége, termésbiztonsága kiemelkedő, fagytűrő képessége kitűnő. Fürtjeinek mérete közepes-nagy. Fürtszerkezete kedvező, fürtje laza-közepes. Bogyója nagy, lapított gömbölyű, héja vastag, repedésre nem hajlamos. Bogyóhéjának alapszíne zöld, napos oldalán rózsaszínnel mosott. Lisztharmattal szembeni ellenállósága jó, szürkerothadásra nem hajlamos. Szárazságtűrése jó. Kiemelkedő fagy- és téltűrése, jó peronoszpóra- és lisztharmat-toleranciája alapján a szélsőséges termőhelyi adottságú területekre való.
A Pegazus csemegeszőlőt korábban N 53-asnak nevezték. Termőképessége, termésbiztonsága kiváló. Fürtje közepes-nagy, bogyója közepes, alakja ovális, bogyópergésre, repedésre nem hajlamos. Héja közepesen vastag, színe kékesfekete, s ez megjelenésének igen kedvez. Íze semleges, kellemesen aromás, édes-savas, finom zamatú. Gombabetegségekkel szembeni ellenállósága igen jó, ezért a házi kertek kedvelt fajtája lehet