Van remény a meddő nőknek!

Régi igazság, hogy a nők két dologért mindent képesek megtenni: azért, hogy legyen gyermekük, s azért, hogy ne.

Vény nélkülBalogh Mária2009. 05. 27. szerda2009. 05. 27.
Van remény a meddő nőknek!

Anyának lenni olyan ajándék az élettől, amihez fogható csoda talán nem is létezik. Egy test, egy lélek, s mégis két önálló élet, melyek egymást kiegészítve lesznek egy-egy egésszé.

Akiknek ez természetes módon nem adatik meg, azok számára az orvostudomány több megoldást is kínál. A speciális, fájdalommentes vizsgálatok és beavatkozások - a lombikbébi program, a mesterséges megtermékenyítés, a gyógyszeres, illetve vakcinás kezelések - ma már mind elérhetők a magyar nők számára is.

Meddőségi panaszokkal érkezett Kálmán Erzsébet és férje is a debreceni Kaáli Intézetbe, ahol a legkorszerűbb kezelésben és ellátásban részesültek. Számtalan vizsgálatra volt szükség ahhoz, hogy kiderüljön: a mesterséges megtermékenyítés segíthet a negyvenes éveik elején járó házaspárnak. Emellett a feleség egy speciális vakcinát is igénybe vett, így a siker nem maradt el. Az édesanya 2 éve egészséges kislánynak adott életet.

A vakcina, ami hozzájárult a megtermékenyüléshez, dr. Lázár Erika szülész- nőgyógyász szakorvos találmánya, aki 35 esztendeje kutatja a meddőség okait, s a "csodaszert", amellyel az leküzdhető.

Kutatásainak alapját a dr. Újhelyi Károly Kossuth-díjas mikrobiológus- immunológus-kutató által kifejlesztett laktobacillus vakcina adta. Korábbi vizsgálatok során ezer, nőgyógyászati gyulladásos betegségben szenvedő nőt oltott be a készítménnyel, s a kezeltek 95 százaléka meggyógyult.

A nőgyógyászok többsége ennek ellenére még ma is antibiotikummal kezeli a hasonló női panaszokat, ami azonban legjobb esetben is csak átmeneti eredményt hozhat. Ezzel szemben a laktobacillus vakcina tartósan és sikeresen gyógyítja a krónikus nőgyógyászati gyulladásokat. Ezek megszüntetésével pedig elhárulhat az akadály a megtermékenyülés útjából. Ezt a statisztika is alátámasztja, ugyanis a kezelt nők 54 százaléka megtermékenyült a kezelést követően.

A doktornő elmondása szerint azok az asszonyoknál, akiknek korábban már volt spontán vetélésük, és 6-8 hetes kismamaként hasfájással, vérezgetéssel hozzá fordultak s megkapták a speciális oltást, a koraszülések aránya csupán tíz százalék volt.

A készítmény egyébként a mesterséges megtermékenyítésre váróknak is ajánlott, mivel a vakcina hatóanyaga másfélszeresére növeli a beavatkozás eredményességét!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek