Egyedülálló online orvosi hírkövető

Egyedülálló, nemzetközi tekintélyű online orvosi hírkövetővel bővítette webicina.com portáljának szolgáltatásait Meskó Bertalan, a Debreceni Egyetem hatodéves orvostanhallgatója. E mintára hamarosan amerikai és holland egyetemeken is oktathatják a netmedicinát.

Vény nélkülBalogh Mária2009. 08. 26. szerda2009. 08. 26.
Egyedülálló online orvosi hírkövető

A világháló nagyszerűségét kihasználva, a debreceni medikus fiatalember hiteles online tartalmak gyors feltérképezésével támogatja az orvosok munkáját. Meskó Bertalan folytatja „online hittérítő” tevékenységét: szeptemberben a cívisvárosban immár harmadik alkalommal indítja el a világ egyetlen web-orvoslási kurzusát, melynek mintájára hamarosan amerikai és holland egyetemeken is oktathatják a netmedicinát.

Felmérések szerint a világhálót használó betegek száma napról napra nő, míg az internethez értő orvosok aránya érthetetlen módon továbbra sem mutat emelkedést hazánkban. A növekvő űr betöltésére a medikus fiatalember új online alkalmazást vezetett be a páciensek és orvosok számára is ingyenesen elérhető a webicina.com portálon. A weboldal minőségjegyek alapján gyűjti össze az orvosi szakinformációkat, a szaporodó hírek követését pedig a jövőben a PeRSSonalized Medicine ingyenes szolgáltatás könnyíti meg. Az új alkalmazás személyes beállításokkal, egyénre szabott egészségügyi híroldal létrehozását is lehetővé teszi.

A hetente frissülő Webicina online hírkövetővel is kibővült, melyhez hasonló nincs a piacon, ráadásul ingyenes. Az alkalmazás orvosoknak és betegeknek egyaránt hasznos, mert rendkívül egyszerűen figyelemmel kísérhetők rajta az egyes szakterületek és a betegségek.

– Szeretném megmutatni, hogy komoly informatikai tudás nélkül is lehet minőségi orvosi információt találni és követni online úton. Orvostársaimmal pedig a Debreceni Egyetemen szeptemberben újrainduló kurzusomon is megosztom a webmedicina területén szerzett ismereteimet és tapasztalataimat – foglalta össze tevékenységét Meskó Bertalan.

A világon egyedüliként a Debreceni Egyetemen induló, magyar és angol nyelvű kurzus interaktív előadásokkal várja a netorvoslás iránt érdeklődő orvostanhallgatókat. A képzés a szakirodalom egyszerű követésétől, az online együttműködések megtervezésén át az orvosi praxisok szervezéséig számos területet érint.

A téma jelentőségét és szükségességét mutatja, hogy az amerikai Nova Southeastern University, valamint a holland Nijmegen Medical School a webszakértő orvostanhallgató segítségével – a debreceni képzés mintájára.– webes kurzust kíván indítani.

Ezek is érdekelhetnek