Összerajzolt kukásautók

A Fővárosi Közterület Fenntartó Zrt. gyermekeknek kiírt pályázatának mottója a környezetvédelemre nevelés volt. Hogy mennyire éri el majd célját a kezdeményezés, az kérdés, azonban mindenképpen színesedést, stílusváltást hoz a főváros utcáira.

Zöld FöldGyőri Vera2009. 10. 16. péntek2009. 10. 16.
Összerajzolt kukásautók

Másodszor írta ki pályázatát az FKF Zrt., amelyre csaknem félezer, gyerekrajz érkezett. Zsírkréta, ceruza, festék: az eszközöket szabadon lehetett megválasztani. Csak a téma volt adott: Kampány a Földért. A pályázatok beadásában a pedagógusok, szülők is segédkeztek, a zsűri pedig főként az ötletesség és a megvalósítás szempontjából értékelt.

A népszerű zöld-kampányok között helyezhető el e kezdeményezés, melyben a környezetvédelem hangoztatása mellett a kreativitás is fontos szerepet kapott. A pályázaton a gyerekeknek olyan szókapcsolatokat kellett megérteniük és ábrázolniuk, mint például: szelektív hulladékgyűjtés, útkarbantartás, köztisztasági feladatok.

A győztes rajzok október láthatóak a kukásautók oldalán – ezek a Millenáris Park-beli díjátadásról gördültek ki október 10-én. A kezdeményezést közszereplők is támogatták: Batiz András, D. Tóth Krisztina, s az előző pályázat nyertes gyermekalkotói.

Ezek is érdekelhetnek