Nézze meg, hogyan spórolhat az energiával!

Az élethez energia kell, ezért nem mindegy, mennyire hatékonyan használjuk fel a rendelkezésünkre álló mennyiséget. Hozzáállásunk a társadalom működőképességét is nagyban befolyásolja.

Zöld FöldKovács Réka2009. 11. 24. kedd2009. 11. 24.
Nézze meg, hogyan spórolhat az energiával!

Az olcsó energiaárak lassan emlékképpé halványodnak, miután 2000 óta több mint a dupláját kell fizetni a villamos energiáért. Az árak emelkedésekor pedig két lehetőség kínálkozik. Vagy még több pénzt szánunk a megnövekedett igények kielégítésére, vagy az odafigyelés a takarékosságra. Hosszú távon mindenképpen az utóbbi megoldás jövedelmező – ezt felismerve, az ELMŰ–ÉMÁSZ (Budapesti Elektromos Művek–Észak-magyarországi Áramszolgáltató Nyrt.) figyelemfelkeltő programot indított, melyben a fogyasztás optimalizálását megcélzó tájékoztatást helyezte előtérbe.

Az Energiapersely honlapon magánszemélyek és cégek számára is hasznos tippekkel szolgálnak. Kiderül, hogyan spórolhatunk sok aprósággal rengeteg energiát és pénzt sütés-főzés, hűtés, mosogatás, mosás vagy akár tévézés közben. De emellett jó ötleteket kaphatunk, ha építkezés vagy felújítás előtt állunk, így új otthonunk már a kezdetekkor sokkal gazdaságosabbá és környezetkímélőbbé válhat.

Ha pedig további kérdések merülnének fel, akkor azokat személyesen is feltehetjük a Budapesten és Miskolcon működő Energia Pontokon. Ugyanakkor az online energitanácsadó szolgálattól is tájékozódhatunk, melyet az Energiapersely honlapról érhetünk el.

A gyermekek számára elindult az Energia Suli program. Itt érdekes játékokkal és információkkal kívánják őket környezettudatos, energiatakarékos életmódra nevelni. Az országot járó Fizibuszon pedig a legkülönfélébb kísérletek segítségével ismerhetik meg kicsik és nagyok az energetika, a tudatos és takarékos energiafelhasználás lehetőségeit.

Ezek is érdekelhetnek